Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές βλέπουμε να μεγαλώνει η συσπείρωση των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά και να χαμηλώνει ταυτόχρονα το επίπεδο των πολιτικών αντιπαραθέσεων.

Ενδεικτικά, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί βίντεο με χορηγούμενη διαφήμιση, που επιχειρεί να πλήξει τον Πατούλη με αφιέρωμα στα σαρδάμ του. Υπάρχουν τόσα πολλά ουσιώδη να καταλογίσεις στον Πατούλη, αλλά κρίνεται σκόπιμο από τους εμπνευστές να εστιάσουν στην προφορά των όσων λέει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης και όχι στο περιεχόμενο τους, που κάνει τα σαρδάμ να μοιάζουν αλήθεια με ό,τι πιο ανθρώπινο φέρει πάνω του ο Πατούλης.

Με τα δικά τους κριτήρια θα έπρεπε επίσης να κρίνεται η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης με βάση τα αγγλικά του Τσίπρα.

Η άλλη πλευρά επιλέγει να κάνει πολιτική με όρους φιγούρας που φαίνεται θολά στο βάθος. Τουλάχιστον αυτή τη φορά φαίνεται πώς έχουν πετύχει το πρόσωπο και δεν εμφανίζουν κάποιον συγγενή του Τσίπρα ως υπουργό της χούντας.

Σε διάφορα δημοσιεύματα από κεντροδεξιά και δεξιά μέσα γίνεται λόγος για νέα γκάφα ΣΥΡΙΖΑ στο προεκλογικό του σποτ, όπου συμπεριλαμβάνει στιγμιότυπο με τον πρωθυπουργό να καταθέτει στεφάνι στην Καισαριανή και τον Πετσίτη να βρίσκεται κάπου στο βάθος.

Ενώ υπάρχουν τόσα πολλά να καταλογίσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο ότι σε αντίθεση με τους αγώνες που τιμά, εκείνος στον δικό του, την κρίσιμη στιγμή, οπισθοχώρησε, κρίνεται σκόπιμο να αποδειχτεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάποτε μαζί στις εκδηλώσεις του ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο.

Για τους δεξιούς βέβαια η παράκαμψη της ουσίας έχει λογική. Το διαχρονικό τους και πραγματικό αγκαζέ με τους φασίστες, δεν τους επιτρέπει να ενδιαφέρονται ελάχιστα αν οι αριστεροί σήμερα στέκονται έντιμα στη γραμμή του παρελθόντος τους. Το μόνο που θέλουν είναι να πάρουν πίσω την εξουσία. Κι όποια πέτρα βρουν να έχει από κάτω Πετσίτη, θα τη σηκώσουν για να λιθοβολήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια