Ακολουθώντας πιστά την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, η Ισπανία δηλώνει ότι θα αυξήσει το ύψος του φράχτη στον ισπανικό θύλακα Θέουτα που βρίσκεται στο Μαρόκο.

Βλέποντας τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στις ισπανικές ακτές, το υπουργείο Εσωτερικών της “σοσιαλιστικής” κυβέρνησης του Πέδρο Σάντσεθ ανακοίνωσε -δύο μήνες πριν τις πρόωρες εκλογές μάλιστα- ότι θα αυξήσει το ύψος των διπλών συνοριακών φραχτών που χωρίζουν το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακα της Θέουτα και οι εργασίες θα αρχίσουν σε περίπου ενάμιση μήνα.

Όπως ανακοίνωσε το ισπανικό υπουργείο, μπορεί να κάνουν υψηλότερο φράχτη αλλά θα βγάλουν τα αγκαθωτά συρματοπλέγματα στην κορυφή του που προκαλούν τον τραυματισμό των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν, κι αυτό γιατί πολλές ανθρωπιστικές οργανώσεις είχαν ζητήσει να αφαιρεθούν. Αντισταθμίζουν δηλαδή την απομάκρυνση των συρματοπλεγμάτων με έναν υψηλότερο φράκτη άρα και πιο δύσκολο να προσπελαστεί.

Οι πρόσφυγες όμως πάντα θα βρίσκουν νέους δρόμους, καθώς οι λόγοι που τους κάνουν να αφήσουν πίσω τον τόπο τους είναι μεγαλύτεροι από οποιονδήποτε εμπόδιο βρεθεί στο δρόμο τους…

Διαβάστε ακόμα:

Ένας φράχτης μακριά ο παράδεισος;

 

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια