Είναι γνωστό το πόσο φαντασιόπληκτοι είναι οι άνθρωποι των Κινημάτων… Κάτι αριστεροί, κάτι μέλη συλλογικοτήτων, κάτι αναρχικοί που “τα φουσκώνουν” και κάθε περίοδο την βαφτίζουν “προεπαναστατική”… Που κάθε απεργία την χαρακτηρίζουν “μαζική”… Που στις γενικές απεργίες βλέπουν 20.000 κόσμο…

Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν τον εαυτό τους αυτοί οι τύποι… Όλη την εβδομάδα μας πιπίλιζαν τα μυαλά για μια συναυλία, στην Ιερισσό ενάντια στην εξόρυξη χρυσού που θα γινόταν  – λέει – το Σάββατο και θα τραγουδούσαν – λέει –  οι πάντες… Από τον Μάλαμα και τον Χαρούλη, μέχρι τον Ιωαννίδη και τον Θανάση. Ακόμη και τον Αγγελάκα τόλμησαν να εμπλέξουν, στις φαντασιοπληξίες τους. Εννοείται πως δεν τους ξέφυγε ούτε ο Παύλος Παυλίδης.

Εννοείται πως δεν τους πίστεψα. Εννοείται πως δεν πήγα. Αυτοί εκεί τον χαβά τους, την Κυριακή το πρωί μιλούσαν για μια συναυλία με καμιά “εφτάρα χιλίαδες” κόσμο, με τους καλλιτέχνες να βγάζουν πύρινους λόγους κατά της εξόρυξης της Εl Dorado, με κόσμο να ανεβαίνει εκεί στα κατσάβραχα, τα γεμάτα παράνομους και σεσημασμένους επαρχιώτες που μπαίνουν εμπόδιο στην ανάπτυξη της πατρίδας μας. Τι να πείς…

Μετά είδα ένα ένα τα κεντρικά δελτία ειδήσεων. Επιβεβαιώθηκα. Τα παιδιά είναι κλωτσημένα και μυθομανή. Ούτε μισή αναφορά σε κάποια συναυλία στην Ιερισσό, μικρή ή μεγάλη, ούτε μία αναφορά στα λόγια του Ιωαννίδη πως  συμπαρατάσσεται με το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη στις Σκουριές, ούτε λόγος για το “σιγά μη κλάψω” που τράνταξε την Πλατεία Ιερισσού και τα γύρω χωριά… Και βέβαια ούτε λόγος για την “εξόρυξη”. Ούτε ένα βίντεο, ούτε μία αναφορά. Και να πεις ότι δεν ήταν εκεί στην Χαλκιδική η αποστολή μαμούθ της ΝΕΡΙΤ για να καλύψει τα 40 της ΝΔ με 25μελές συνεργείο;

Αντίθετα είδα το τρίλεπτο αφιέρωμα του Mega στην μουσική και χορευτική παράσταση αζέρικης μουσικής στο Ηρώδειο  που διοργανώθηκε από την πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα και το ίδρυμα Heydar Aliyev, σε συνεργασία με το ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Ναι ναι είδα και απαστράπτουσα στην λευκή τουαλέτα της, κυρία Μαριάννα να εναγκαλίζεται θερμά με την  πρώτη κυρία του Αζερμπαϊτζάν, Μεχριμπάν Αλίγεβα –  επίσης φιλάνθρωπη –  πρόεδρο του Ιδρύματος Ηeydar Αliyev και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Αγώνων – Μπακού 2015.

Η  συναυλία  “για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει ποτέ” για τα ΜΜΕ του κατεστημένου δεν έγινε ποτέ… Σε αυτή τη συναυλία έπρεπε να είχα πάει.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια