Ειδικότερα, όπως καταγγέλλει ο Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο για δεύτερη φορά η περιφρούρηση του χώρου απέκρουσε επίθεση ομάδας ακροδεξιών που συμμετείχε στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό στη Θεσσαλονίκη. Στο Facebook τους έγραψαν: «ένα τέταρτο πριν και ενω η αυτοκινητοπομπή για το Μακεδονικό κινούνταν επι της Βασ.Γεωργίου, περνώντας μπροστά από τον Ελέυθερο Κοινωνικό Χώρο Σχολείο, μερίδα αυτών, επιτέθηκαν αρχικά φραστικά και στη συνέχεια με πέτρες. Η περιφρούρηση υπερασπίστηκε το χώρο , δίνοντας στους φασίστες (για δεύτερη φορά) την απάντηση που τους αρμόζει».

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X