Επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ, του μικρού Αφγανού που κληρώθηκε να κρατήσει τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, σημειώθηκε στο σπίτι του στη Δάφνη.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι δράστες επιτέθηκαν τα ξημερώματα με πέτρες και προκάλεσαν φθορές στην οικία όπου διαμένει ο 11χρονος με την οικογένειά του. Την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει ότι η επίθεση έγινε στο σπίτι που διέμενε ο Αμίρ στο πλαίσιο του προγράμματος προσωρινής στέγασης προσφύγων, ενώ ζητεί από τις αρχές την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Άγνωστοι επιτέθηκαν σήμερα τα ξημερώματα και προκάλεσαν ζημιές, σε σπίτι οικογένειας Αφγανών προσφύγων στη Δάφνη, η οποία φιλοξενείται στο πλαίσιο του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης προσφύγων του δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Πρόκειται για την οικογένεια του Αφγανού μαθητή, που ενώ είχε κληρωθεί ως σημαιοφόρος για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, το σχολείο, του το αρνήθηκε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την επίθεση, ζητεί από τις αρχές την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και δηλώνει την αποφασιστικότητα της δημοτικής αρχής για μια ανοιχτή Αθήνα, που με τους πολίτες της και σε συνεργασία με τους δήμους όλης της χώρας, θέτουν στο περιθώριο, ακραίες, μισαλλόδοξες, ξενόφοβες και ρατσιστικές πρακτικές. Φασίζουσες τακτικές, που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν, όχι μόνο δεν μας πτοούν αλλά χαλυβδώνουν την αποφασιστικότητά μας να συνεχιστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα φιλοξενίας προσφύγων και η κοινωνική ένταξής τους. Η οικογένεια των Αφγανών προσφύγων ζήτησε σήμερα το πρωί από στελέχη του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης, τη μετακίνησή της σε άλλη κατοικία.»

Υπενθυμίζεται ότι, αν και ο 11χρονος δήλωνε περήφανος και χαρούμενος για την τιμή να κρατήσει την ελληνική σημαία στην παρέλαση, με απόφαση του διευθυντή εν τέλει κράτησε μόνο τη ταμπέλα του σχολείου, με τον σύλλογο γονέων να επικροτεί την απόφαση, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι “στηρίζει ΟΛΑ τα παιδιά του σχολείου χωρίς διακρίσεις”.

Πηγή: Documento

Διάβασε αν θέλεις ακόμη:

Γράμμα στον Αμίρ που ήθελε, αλλά δεν κράτησε τη σημαία