Την ακροδεξιά τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα στην Ιταλία, με την ανοιχτή πλέον έκφραση δημόσιων προσώπων υπέρ του φασισμού επιβεβαιώνει νέα δήλωση από Ιταλό ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον 38χρονο επιθετικό Σέρτζιο Πελισιέρ της Κιέβο, ο οποίος δήλωσε υποστηρικτής του Μουσολίνι, συμπληρώνοντας ότι μοναδική σκιά στην πορεία του ήταν η συνεργασία με τους ναζί.

Η δήλωση του Πελισιέρ

«Τι έχω να πω για τον Μουσολίνι; Έκανε τόσα πολλά όμορφα πράγματα, αλλά και πολλά πραγματικά κακά πράγματα. Έχτισε πολλούς δρόμους και δημιούργησε τόσα πολλά σημαντικά έργα για την Ιταλία. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν τα άσχημα και καταστροφικά πράγματα, όπως η συμμαχία με τους Ναζί».

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X