Κάλεσμα στις ένοπλες δυνάμεις της Βραζιλίας να πραγματοποιήσουν «κατάλληλες εορταστικές εκδηλώσεις» για το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1964 απηύθυνε ο ακροδεξιός πρόεδρος της χώρας Ζαϊχ Μπολσονάρου.

«Ο πρόεδρος διέταξε το Υπουργείο Άμυνας να οργανώσει τις κατάλληλες εορταστικές εκδηλώσεις για την 31η Μαρτίου 1964», 55 χρόνια μετά, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Bolsonaro, Otavio Rego Barros. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα γίνουν οι εορτασμοί αφήνοντας τους διοικητές των στρατοπέδων να αποφασίσουν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Μπολσονάρου «ο πρόεδρος δεν θεωρεί ότι την 31η Μαρτίου 1964 έγινε στρατιωτικό πραξικόπημα». Όπως είπε «θεωρεί ότι η κοινωνία, ενωμένη, διαισθανόμενη τον κίνδυνο που διέτρεχε η χώρα, κατάφερε εκείνη την ημέρα με μια κοινή προσπάθεια πολιτών και στρατιωτικών, να ανακτήσει τη χώρα, να την ξαναβάλει στον σωστό δρόμο» και πρόσθεσε «εάν δεν συνέβαινε αυτό, σήμερα θα είχαμε εδώ ένα είδος κυβέρνησης που δεν θα ήταν καλό για κανέναν».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μπολσονάρου υμνεί τη στρατιωτική δικτατορία, καθώς έχει πει και στο παρελθόν ότι θαυμάζει τη στρατιωτική δικτατορία που ανέτρεψε τον Πρόεδρο Joao Goulart και κυβερνούσε τη χώρα για πάνω από δύο δεκαετίες έως το 1985, ενώ έχει επαινέσει αρκετές φορές και τα στρατιωτικά καθεστώτα του Παραγουανού Αλφρέδο Στρέσνερ (1954-1989) και του Χιλιανού Αουγκούστο Πινοτσέτ (1973-1990 που άφησαν πίσω τους χιλιάδες νεκρούς, τραυματισμένους και αγνοούμενους. Είναι όμως η πρώτη φορά που εκλεγμένος πρόεδρος της χώρας προχωρά σε τέτοια κίνηση.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια