Σύμφωνα με το eviazoom, δύο εύσωμοι συνοδοί -με ξυρισμένα κεφάλια- του αρχηγού της νεοναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης, δηλώνοντας αστυνομικοί, ζήτησαν από τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη να τους δείξει τα χαρτιά του την ώρα που εκείνος βρισκόταν στο αυτοκίνητό του, αργά το απόγευμα της Κυριακής (18-03-2018) και μάλιστα μπροστά στα μάτια αστυνομικών (πραγματικών) της Χαλκίδας…

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την διάρκεια της τελετής εγκαινίων των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στο 7ο χλμ Χαλκίδας – Βασιλικού, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Μιχαλολιάκο και παρόντα φυσικά και τον πρώην Αστυνομικό Διευθυντή Εύβοιας, Λάμπρο Χουλιαρά που πήρε την θέση του Νίκου Μίχου.

Δείτε το ηχητικό ντοκουμέντο από το «πέσιμο» των δύο εύσωμων συνοδών -με ξυρισμένα κεφάλια-, του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής στον δημοσιογράφο Μιχάλη Τσοκάνη την ώρα που εκείνος βρισκόταν στο αυτοκίνητο του, αργά το απόγευμα της Κυριακής (18-03-2018) και μάλιστα μπροστά στα μάτια των αστυνομικών της Χαλκίδας…

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την διάρκεια της τελετής εγκαινίων των νέων γραφείων της Χρυσής Αυγής στο 7ο χλμ Χαλκίδας – Βασιλικού, με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Μιχαλολιάκο και παρόντα φυσικά και τον πρώην Αστυνομικό Διευθυντή Εύβοιας, Λάμπρο Χουλιαρά που πήρε την θέση του Νίκου Μίχου.
Ο δημοσιογράφος μετέβη πίσω από την πίστα καρτ που βρίσκονταν και άλλοι παρευρισκόμενοι (ανάμεσα τους και αστυνομικοί της Χαλκίδας), αρκετά μέτρα μακριά από τα νέα γραφεία και αφού τράβηξε ένα ολιγόλεπτο βίντεο από την εκδήλωση που ακουγόταν από τα μεγάφωνα σε όλη την περιοχή, στη συνέχεια αποχώρησε με κατεύθυνση το αυτοκίνητο του το οποίο ήταν παρκαρισμένο λίγο πιο κάτω.
Τα όσα ακολούθησαν είναι σοκαριστικά…
Ο Μιχάλης Τσοκάνης έγινε αντιληπτός να τραβά βίντεο και από τους εύσωμους συνοδούς της Χρυσής Αυγής και του Αρχηγού της που περιφρουρούσαν το κτίριο, κάτι που δεν τους άρεσε και δύο από αυτούς ακολούθησαν τρέχοντας τον δημοσιογράφο.
Εκείνος μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο και έβαλε μπροστά για να αποχωρήσει, τους είδε μπροστά του και αφού του έκαναν νόημα να σταματήσει πλησίασαν στο παράθυρο του οδηγού.
Ο Μιχάλης Τσοκάνης δεν φοβήθηκε και τους ρώτησε τι θέλουν.
«Αστυνομία» φώναξε στον δημοσιογράφο ο ένας φουσκωτός συνοδός ο οποίος δεν τον άφηνε να βγει από το όχημα του. Ελάχιστα μέτρα από το αυτοκίνητο βρισκόταν συμβατικό φορτηγάκι της Ασφάλειας Χαλκίδας και οι επιβαίνοντες αστυνομικοί παρακολουθούσαν αμέριμνοι το περιστατικό χωρίς ποτέ να παρέμβουν.
Οι δύο εύσωμοι και ξυρισμένοι άνδρες λοιπόν συστήθηκαν αστυνομικοί στον δημοσιογράφο και ο ένας από αυτούς του επέδειξε στα γρήγορα μία πλαστική κάρτα την οποία δεν διάβασε καλά ο δημοσιογράφος λόγω και τους σκοταδιού. Ο Μιχάλης Τσοκάνης πιστεύοντας ότι είναι αστυνομικοί τους εξήγησε ότι είναι δημοσιογράφος και ότι τραβούσε βίντεο για τοEviaZoom.gr . Μάλιστα επειδή δεν είχε τίποτα να φοβηθεί τους επέδειξε άμεσα την πολιτική και την δημοσιογραφική του ταυτότητα.
Ωστόσο οι δύο άνδρες με μόνο στόχο να τον τρομοκρατήσουν και τον εκφοβίσουν, -με αφορμή και τα δημοσιεύματα του EviaZoom.gr-, συνέχιζαν να ανακρίνουν με ερωτήσεις τον δημοσιογράφο ψάχνοντας μάλιστα το αυτοκίνητο του και φωτογραφίζοντας με τα κινητά τους τηλέφωνα τα έγγραφα και τις πινακίδες του αυτοκινήτου του.

Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια των αστυνομικών της Χαλκίδας!

Μάλιστα ο δημοσιογράφος τους ανέφερε ότι κοντά στο αυτοκίνητο βρίσκονται αστυνομικοί της Χαλκίδας μέσα σε όχημα, ωστόσο ο ένας από τους εύσωμους άνδρες απάντησε: “Εμείς είμαστε άλλοι αστυνομικοί…”

Λίγη ώρα μετά και ενώ οι δύο εύσωμοι άνδρες δεν άφηναν τον δημοσιογράφο να φύγει και τα πράγματα άρχισαν να πέρνουν άγρια τροπή, εμφανίστηκε ξαφνικά στο σημείο ένα περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Χαλκίδας (άγνωστο από ποιον ειδοποιήθηκε) από το οποίο βγήκαν έξω 4 αστυνομικοί, ανάμεσα τους και ο Διοικητής της Άμεσης Δράσης, Τάσος Μπαμπαράκος.
Όπως ακούγεται και στο ηχητικό ντοκουμέντο, ο ένας εύσωμος άνδρας είπε στους αστυνομικούς είμαστε από τη συνοδεία του κυρίου Μιχαλολιάκου,  και εκείνοι δικαιολόγησαν με τα λεγόμενα τους τις πράξεις τους, λέγοντας στο δημοσιογράφο ότι είναι αστυνομικο!
Στη συνέχεια ο Μιχάλης Τσοκάνης αφέθηκε τελικά “ελεύθερος” και αποχώρησε τελικά από το σημείο καταγγέλοντας έπειτα τα όσα έζησε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.
Ακολουθεί το ηχητικό ντοκουμέντο με τον διάλογο των δύο φουσκωτών και του δημοσιογράφου ο οποίος βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του:

Το ολιγόλεπτο Βίντεο που τράβηξε ο δημοσιογράφος: 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια