Φριχτό θάνατο βρήκε 44χρονος μετανάστης εργάτης από το Πακιστάν σε σφαγεία στη Νέα Αρτάκη, όταν πολτοποιήθηκε από μηχάνημα.

Το θανατηφόρο εργατικό «δυστύχημα» όπως φαίνεται σημειώθηκε τη Μεγάλη Πέμπτη, πριν τις 10 το πρωί, όταν μηχάνημα τράβηξε τον εργάτη και τον πολτοποίησε. Καθώς τα πράγματά του ήταν στον χώρο εργασίας οι συνάδελφοί του και φίλοι του άρχισαν να τον αναζητούν από τη μέρα εκείνη χωρίς να ξέρουν τι είχε συμβεί. Παρότι η επιχείρησε λειτούργησε και τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο ο θάνατος του εργάτη διαπιστώθηκε την Τρίτη του Πάσχα, όταν βρέθηκε πολτοποιημένος, μετά από καλύτερη αναζήτηση.

Σύμφωνα με καταγγελίες του Συνδικάτου Τροφίμων – Ποτών Εύβοιας Βοιωτίας στην συγκεκριμένη επιχείρηση «Αγροζωή» που ανήκει στον Όμιλο επιχειρήσεων «ΠΙΝΔΟΣ» από το 2001, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, υπάρχει εντατικοποίηση της εργασίας ενώ παρατηρούνται σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία.

Η ανακοίνωση του Συνδικάτου:

«Όταν δεν μπαίνει φρένο στην όρεξη της εργοδοσίας για όλο και περισσότερα κέρδη, τότε οι εργαζόμενοι το πληρώνουμε ακόμα και με την ίδια μας τη ζωή. Αυτό ακριβώς συνέβη τη Μεγάλη Πέμπτη που ο συνάδελφος Sajjad βρήκε φρικτό θάνατο όταν τον τράβηξε μηχάνημα και τον πολτοποίησε στην κυριολεξία.

Το τελευταίο διάστημα η εντατικοποίηση έχει χτυπήσει κόκκινο, η παραγωγή έχει αυξηθεί αλλά όχι και το προσωπικό καθώς έτσι βγαίνει περισσότερο κέρδος. Κάτω από τη λογική του κόστους αντιμετωπίζονται και τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που μπορεί να απέτρεπαν και το θάνατο του συναδέλφου αλλά και άλλα εργατικά ατυχήματα που έχει αυξηθεί η συχνότητά τους. Μόλις πριν 2,5 μήνες άλλος συνάδελφος είχε ακρωτηριαστεί. Ακόμα χειρότερες είναι οι συνθήκες εργασίας στους εργολαβικούς εργαζόμενους.

Αυτό ήταν το επόμενο επεισόδιο μετά τις μειώσεις, την πληρωμή με κουπόνια, την εντατικοποίηση, την εργολαβοποίηση τμημάτων και είναι πολύ πιθανόν μάλιστα να προσπαθήσουν να φορτώσουν το φταίξιμο στον ίδιο τον εργαζόμενο. ΦΤΆΝΕΙ ΠΙΑ!

Κανένας να μην επιτρέψει να περάσει έτσι αυτό το έγκλημα ανεξάρτητα αν εργάζεται στον συγκεκριμένο χώρο ή όχι. Αλλιώς θα αποθρασυνθούν ακόμα περισσότερο οι εργοδότες, θα είναι αέρας στα πανιά τους σαν αυτόν που δίνουν οι κυβερνήσεις με τα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίζουν.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους και το επιχειρησιακό σωματείο να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους δουλειάς και αμοιβής. Το 2019 που είναι τεράστιες οι δυνατότητες δεν είναι δυνατόν να ζούμε και να δουλεύουμε λες και είμαστε στο μεσαίωνα.

Απαιτούμε να αποζημιωθεί η οικογένεια για να ανταποκριθεί στις ανάγκες της ζωής.

Οι άθλιες συνθήκες εργασίας, η εντατικοποίηση, οι ελλείψεις σε ΜΑΠ και όρους υγιεινής και ασφάλειας είναι καθεστώς στην πτηνοτροφία, ενώ οι μισθοί έχουν πάρει την κατηφόρα με αφορμή την κρίση. Εδώ και τώρα, όλοι οι εργαζόμενοι της πτηνοτροφίας, με τα επιχειρησιακά και κλαδικά μας σωματεία είναι ανάγκη να διεκδικήσουμε αυξήσεις σε μισθούς – δικαιώματα.

Η Ομοσπονδία Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών που διεκδικεί υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην πτηνοτροφία με αυξήσεις είναι ανάγκη να γίνει σημείο αναφοράς όλων των εργαζομένων και των σωματείων του κλάδου».

Με πληροφορίες από 902.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια