Σε ηλικία 61 ετών απεβίωσε ο Κινέζος Λιου Σιαομπό, διανοούμενος, συγγραφέας, και ακτιβιστής, διάσημος από τους αγώνες του για τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο οποίος είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης το 2010 και είχε περάσει πολλά χρόνια της ζωής του στη φυλακή ως πολιτικός κρατούμενος.

Τον τελευταίο καιρό ο Σιαομπό είχε διαγνωστεί με καρκίνο του ήπατος σε τελικό στάδιο, όμως μόλις πριν από δύο εβδομάδες του επιτράπηκε να αποφυλακιστεί και να μεταφερθεί σε νοσοκομείο.

Ο Σιαομπό βρισκόταν στη φυλακή τα τελευταία οκτώ χρόνια για «υπονομευτικές δραστηριότητες» κατά της κινεζικής κυβέρνησης. Καταδικάστηκε το 2009 σε κάθειρξη 11 ετών για «υποκίνηση της ανατροπής της κρατικής εξουσίας», καθώς είχε συμβάλει στη σύνταξη της λεγόμενης «Χάρτας 08», η οποία καλούσε για σαρωτικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις στην Κίνα. Η «Χάρτα 08» ήταν ένα μανιφέστο με 19 μέτρα που αφορούσαν στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα, σε μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη και στην ελευθερία σύστασης ενώσεων.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X