Όλα ξεκίνησαν όταν η Άλεξ Νίαρι έγινε νταντά ενός μικρού παιδιού, του Χένρι. Ο συνδυασμός του επαγγέλματος της φωτογράφου με αυτό της νταντάς, όπως και η εφευρετικότητα του δίχρονου παιδιού, δημιούργησαν ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.

Το concept απλό. Μετά από εκατοντάδες φωτογραφίες με “μοντέλο” τον ίδιο, ο Χένρι αποφάσισε να αλλάξει τους όρους. Αφού πόζαρε σε στάσεις που ήθελε, έπαιρνε στη συνέχεια τον ρόλο του φωτογράφου και η Άλεξ τον ρόλο του μοντέλου. Στην ίδια ακριβώς πόζα!

Processed with VSCOcam with g1 preset

Processed with VSCOcam with g1 preset

Όπως γνωστοποίησε μέσω e-mail η νταντά-φωτογράφος στην Huffington Post: “Ανέβηκε σε ένα φορτηγό-παιχνίδι και μου είπε: ‘Άλεξ, βγάλε με μία φωτογραφία έτσι’. Ήταν λίγο περίεργη η πόζα, αλλά παράλληλα αστεία, οπότε τράβηξα τη φωτογραφία. Μετά μου είπε: ‘Τώρα θα κάνεις ό,τι έκανα εγώ και θα τραβήξω εγώ τη φωτογραφία. Δείξε μου πώς γίνεται’. Οπότε του έδειξα. Στη συνέχεια πόσταρα τη φωτογραφία στο Instagram και δημιούργησα το hashtag, #henrysconcepts. Ο κόσμος το λάτρεψε! Από τότε κάθε μέρα ο Χένρι μου λέει από μόνος του ‘Θέλω να ποζάρω εδώ’ ή ‘Έχω μια ιδέα, ας ποζάρουμε έτσι'”.

Processed with VSCOcam with g1 preset

Processed with VSCOcam with g1 preset

“Κάθε φωτογραφία είναι αποκλειστικά ιδέα του Χένρι. Επιλέγει την τοποθεσία και την πόζα. Εγώ τραβάω τη δική του φωτογραφία και στη συνέχεια ο Χένρι τη δική μου”.

 henry10

Processed with VSCOcam with g1 preset

Τα αποτελέσματα εντυπωσιακά. Ο Χένρι δημιουργεί περίεργες γκριμάτσες και πόζες που αιχμαλωτίζουν, με αποτέλεσμα οι φωτογραφίες να φαίνονται ακαταμάχητες. Ορισμένες φορές η λήψη δεν είναι καλή -ένα δίχρονο παιδί τραβάει τη φωτογραφία- ίσως λίγο θολή, ίσως με τα δάχτυλά του να μπαίνουν μπροστά στο φακό, αυτό όμως είναι που τις καθιστά περισσότερο ακαταμάχητες!

Processed with VSCOcam with g1 preset

Processed with VSCOcam with g1 preset

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X