Τρεις καταδίκες σε δυόμιση χρόνια, οι δυο με το επιβαρυντικό στοιχείο των ρατσιστικών χαρακτηριστικών της επίθεσης, για γνωστό στέλεχος της Χρυσής Αυγής που ειδικεύεται σε επιθέσεις κατά εργαζομένων, προσφύγων και δημοσιογράφων.

Σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή και την έφεση του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, με το επιβαρυντικό στοιχείο των ρατσιστικών χαρακτηριστικών της επίθεσης καταδικάστηκε χθες Τρίτη από το μονομελές πλημμελειοδικείο Χίου γνωστό στέλεχος της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στο νησί, μετά από ακροαματική διαδικασία που κράτησε δυο μέρες.

Ο καταδικασθείς κατηγορείτο για επίθεση σε βάρος νοσηλευτή ο οποίος παρείχε υπηρεσίες σε αιτούντες άσυλο στον καταυλισμό της Σούδας στην πόλη της Χίου στις 6 Ιουνίου 2016, στη διάρκεια επεισοδίων σε βάρος προσφύγων από ακροδεξιούς. Είναι η δεύτερη φορά που ο συγκεκριμένος καταδικάζεται μέσα σε περίοδο δύο ετών με το επιβαρυντικό στοιχείο της παράβασης του αντιρατσιστικού νόμου και η τρίτη συνολικά καταδίκη για πράξεις βίας στο ίδιο διάστημα. Πρωτόδικα επίσης με ανάλογες ποινές έχει καταδικασθεί για επιθέσεις σε βάρος προσφύγων και σε βάρος δημοσιογράφου.

Πηγή: Στο Νησί

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια