Η ταλαντούχα Λένα Κιτσοπούλου διασκευάζει και σκηνοθετεί ένα λιγότερο γνωστό από τα έργα του Γρηγόριου Ξενόπουλου και ίσως την πιο αμφιλεγόμενη παράσταση της σεζόν στο Θέατρο Τέχνης.

Το «Χαίρε Νύμφη» είναι η ιστορία της Ρόζας Στάγγα, η οποία ερωτεύεται στα 16 της χρόνια έναν playboy της εποχής τον Ζώζώ,  ο οποίος την εκμεταλλεύεται σεξουαλικά. Το γεγονός αυτό οδηγεί σταδιακά την Ρόζα στην απώλεια της αθωότητας και τελικά την αυτοκαταστροφή.

Αν και το έργο είναι γραμμένο το 1930, πραγματεύεται τα διαχρονικά θέματα του έρωτα και της εξουσίας αλλά και των κοινωνικών ταμπού. Η Λένα Κιτσοπούλου κάνει μια τολμηρή διασκευή – προσπάθεια μεταφοράς του έργου στο σήμερα.

Σκηνοθεσία: Κιτσοπούλου Λένα
Σκηνικά: Παπαγεωργακοπούλου Έλλη
Κοστούμια: Παπαγεωργακοπούλου Έλλη
Μουσική: Κυπουργός Νίκος
Φωτισμοί: Βλασσόπουλος Νίκος
Μουσική Επιμέλεια:  ο θίασος

Ρόζα : Μαρία Πρωτόπαππα
Ζοζός :  Γιάννος Περλέγκας
Τοτός/Χρηστάκης : Γιάννης Κότσιφας
Ανδρομάχη/Ευριδίκη/Χαρίκλεια : Ιωάννα Μαυρέα
Αργύρης : Αλέξανδρος Τσώτσης
Νότα/Γεωργία : Ντάνη Γιαννακοπούλου
Βασίλης : Γιάννης Καπελέρης
Νέλλη : Λένα Κιτσοπούλου

Τετάρτη, Πέμπτη & Κυριακή, ώρα 20.00
Παρασκευή, ώρα 21.15
Σάββατο, ώρα 18.15 (απογ.) και 21.15

Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν – Φρυνίχου 14, Πλάκα
τηλ. ταμείου 210 3222464 & 210 3236732

Γενική είσοδος: 20 ευρώ
Τετάρτη, Πέμπτη, απογευματινή Σαββάτου: 15 ευρώ
Φοιτητικό-ομάδες-σύλλογοι: 15 ευρώ
Νέοι κάτω των 25 ετών, άνεργοι (με κάρτα ανεργίας): 10 ευρώ

Μέχρι τις 27/5.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια