Της Σταυρούλας Πουλημένη

Περιβαλλοντικό ατύχημα συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου στην Χαλκιδική, όταν φορτηγό της Eldorado Gold που μετέφερε χύδην τοξικά απόβλητα από την Ολυμπιάδα στο φράγμα του Κοκκινόλακα ανετράπη έξω από τα Αρχαία Στάγειρα με αποτέλεσμα δεκάδες τόνοι αποβλήτων να χυθούν στο δρόμο.

Στο σημείο έσπευσε η αστυνομία και οι επιθεωρητές περιβάλλοντος προκειμένου να συλλέξουν δείγματα του υλικού αλλά και να απομακρύνουν τα απόβλητα που έπεσαν στα πρανή του δρόμου.

Πρόκειται για πρόδηλη παρανομία της εταιρεία καθώς μετέφερε χύμα τοξικά απόβλητα τα οποία δεν έχει χαρακτηρίσει παρά το γεγονός ότι της έχει ζητηθεί από το κράτος. Δηλαδή ενώ οι επιθεωρητές έχουν ζητήσει από την εταιρεία να μεταφέρει τα απόβλητα ως επικίνδυνα κάτω από συγκεκριμένες προδιαγραφές η εταιρεία συνέχιζε να τα μεταφέρει χύδην.

Η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής είναι μεγάλη καθώς το ατύχημα αυτό θυμίζει παρόμοιο που συνέβη στην Ρεντίνα στις 12 Σεπτεμβρίου του 2013 όταν και πάλι φορτηγό της Ελληνικός Χρυσός που μετέφερε χύδην συμπυκνώματα μετάλλων υπέστη ατύχημα και το τοξικό υλικό διέρρευσε στο δρόμο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα πρόκειται για απόβλητα χωρίς επεξεργασία.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται σύσκεψη μεταξύ του δημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη, του Αστυνομικού Διευθυντή και των επιθεωρητών ενώ σύμφωνα με πληροφορίες για το ζήτημα έχει ενημερωθεί και ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Πηγή: Στο Κόκκινο

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X