Γνωστός για τις προοδευτικές του θέσεις, ο Αρχιμανδρίτης Σωφρόνιος που υπηρετεί ως Πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μονή Ξάνθης στάθηκε απέναντι σε ρατσιστικά σχόλια και αντιδράσεις που υπήρξαν μετά τη δολοφονία του Χουσεΐν Νταϊτσίκ όταν μαθεύτηκε ότι δεν είναι χριστιανός. Ο Αρχιμανδρίτης με ανάρτησή του στο facebook τόνισε χαρακτηριστικά ότι “ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ έχει ονοματεπώνυμο και πατρίδα του πλέον είναι ο ουρανός και η αιωνιότητα”.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Αρχιμανδρίτη:

Ο Έλληνας που δολοφονήθηκε στο Μόναχο έχει ονοματεπώνυμο και λέγεται Χουσεΐν Νταϊτσίκ. Επειδη όμως το ονοματεπώνυμο του δεν είναι αρκουντως ελληνικό, ακούγεται παραταιρο, το “καταπινουμε”.

Έλληνας με επίθετο που παραπέμπει στο Ισλάμ…. Δεν “κολλάει”, αφού δεν εξυπηρετεί την εθνικιστικη νοοτροπία κάποιων…. Για αυτούς το 18χρονο παλληκαρακι είναι ένας χρήσιμος αλλά καθόλου βολικός νεκρός…. Δεν σεβαστηκαν την ταυτότητα του, το ονοματεπώνυμο του, ούτε στο θάνατο… Ολοι αυτοί ας σταματήσουν τη σκυλευση του νεκρού και την πατριδοκαπηλια… εδω στη Θράκη δεν έχουν καμία δουλειά….

Εδώ ξέρουμε πως να ζούμε μαζί άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω, έθιμα και νοοτροπίες… Ο Χουσεΐν Νταϊτσίκ έχει ονοματεπώνυμο και πατρίδα του πλέον είναι ο ουρανός και η αιωνιότητα… Ο Θεος να παρηγορησει τους δικούς του.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X