Με μαζικές κινητοποιήσεις που έχουν βρει απροετοίμαστες τις αρχές ασφαλείας απαντούν μαθητές στη Χιλή στην αύξηση της τιμής του εισιτηρίου στα μέσα μαζικής μεταφοράς,

Για αρκετές ημέρες, εκατοντάδες μαθητές ξεχύνονται στα εκδοτήρια και τα μηχανήματα ελέγχου εισιτηρίων τα οποία καταλαμβάνουν και αφήνουν τους επιβάτες να περνούν ελεύθερα.

Οι αυξήσεις, τις οποίες ανακοίνωσε η δεξιά κυβέρνηση Πινιέρα στις 6 Οκτωβρίου, έχουν σαν αποτέλεσμα η τιμή του εισιτηρίου, σε ώρες αιχμής, στο Σαντιάγο να ξεπεράσει το ένα δολάριο, γεγονός το οποίο την καθιστά μια από τις πιο υψηλές σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική.

Το hashtag #EvasiónMasiva (μαζική εισβολή) που χρησιμοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλεί τους πολίτες σε διαρκή κατάληψη των εκδοτηρίων και των σταθμών ελέγχου εισιτηρίων.

Οι διαδηλωτές κατηγορούν μεταξύ άλλων και τον υπουργό Οικονομικών Χουάν Αντρές Φοντέν, που είπε ότι θα πρέπει να ξυπνάνε πιο νωρίς για να προλαβαίνουν φθηνότερα εισιτήρια.

*Από το info-war.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X