51 χρόνια κλείνει η χούντα στις 21 Απριλίου και κάποιοι δεν μπορούν να κρυφτούν. Ένα παράδειγμα η Espresso. Η εφημερίδα που μας έχει συνηθίσει στον κιτρινισμό, τον σεξισμό και τα fake news, αποφάσισε να «γιορτάσει»… την Χούντα, την μαύρη αυτή σελίδα της ιστορίας μας.

Όπως ανακοίνωσε η ίδια η εφημερίδα στην ιστοσελίδα της, το συλλεκτικό ηχητικό ντοκουμέντο για κάθε νοσταλγό της χούντας θα περιλαμβάνει κλαρίνα, εμβατήρια και επίκαιρα της επταετίας, σε μία διπλή συλλογή. Προφανώς κάποιοι θέλουν να γιορτάσουν τους φασίστες προγόνους τους  και δεν κρύβουν την χαρά τους.

Είναι φανερή η προσπάθεια της εν λόγω φυλλάδας να ξαναγράψει την ιστορία και να παρουσιάσει την χούντα και τον Γιώργιο Παπαδόπουλο σαν σωτήρα.

Εμείς όμως δεν ξεχνάμε τι ήταν χούντα και δεν ξεχνάμε πως τα μόνο πραγματικά τραγούδια που γράφτηκαν τότε ήταν τα αντιδικτατορικά, όπως «το Σφαγείο».

Πηγή: Left.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X