«Εσείς οι αριστεροί αφού είστε άθεοι, γιατί έχετε αργία τα Χριστούγεννα;» είμαι έτοιμος να χτυπήσω στον αναρχοάπλυτο ξάδερφο, που κάθεται απέναντί μου στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, αλλά κρατιέμαι γιατί εκείνη την ώρα ερχόταν το κοτόπουλο και το άφησα για αργότερα. Είχα άλλωστε μπόλικο χρόνο να τσακίσω τον συριζο-αναρχο-μπάχαλο ξάδερφο με κλασικές αγαπημένες ερωτήσεις: « Δραχμή ή ευρώ;», «Που θα τα βρείτε τα λεφτά;», « Που κάνετε πορείες και κλείνετε τους δρόμους και χάνουν οι άνθρωποι τις δουλειές τους, που κλείνετε τα πανεπιστήμια, που καίτε την Αθήνα» και άλλα παρόμοια.

Βέβαια, η προσπάθεια μου κάθε χρόνο να καταφέρω να τον αποστομώσω και να παραδεχτεί ότι έχει άδικο- και ότι η μόνη σωτηρία για αυτή την χώρα είναι ο Αντώνης Σαμαράς και ο νεοφιλελευθερισμός, ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο κακό, ότι οι Έλληνες φταίνε για το χρέος, και ότι οι αριστεροί είναι όλοι Πασόκοι που ακόμα δεν το ξέρουν- αποδεικνύεται δύσκολη. Ο συριζομπάχαλος ξάδερφος έχει πάντα απάντηση «γιατί εσείς έχετε αργία την Πρωτομαγιά ενώ δεν πιστεύετε στο 8ωρο;».

Επιπλέον, με ύφος μου λέει ότι «οι γιορτές είναι καταναλωτικά κατασκευάσματα με σκοπό τη δημιουργία πλασματικών παραστάσεων και ευτυχίας σε μια περίοδο όπου υπάρχει πραγματική δυστυχία και υποκρύπτεται». Μετά από ένα λεπτό σκέψης, και ενώ προσπαθούσα να θυμηθώ τους μέντορες της ελληνικής τηλεόρασης (τι θα έλεγε ο Μπάμπης στο Σκαι;), τελικά απάντησα ότι «οι γιορτές αυξάνουν την ρευστότητα, και ότι ακόμα και αν δεν πιστεύεις, κάνουν καλό στην χώρα και τον τουρισμό, και καλά κάνει ο κοσμάκις που καταναλώνει γιατί κατανάλωση ίσον ανάπτυξη, άλλωστε τα λαμπάκια κανέναν δεν πείραξαν».

Κι εκεί μου πέταξε- ξανά με το συριζικοαναρχό ύφος του- κάτι για κρίση και αποφάσισα να πιω λίγη coca cola να ηρεμήσω. Βέβαια, κάπου εκεί άρχισε να μου λέει για τους εργαζόμενους της coca cola και τις συνθήκες εκμετάλλευσης και ότι κάνουν απεργία, και μου την έβγαλε από την μύτη.

Και ενώ έχω αποφύγει τον πνιγμό και έχω αρπάξει ένα γλυκάκι προσέχοντας μην ανήκει σε πολυεθνική και αρχίσει πάλι τα δικά του, χασκογελά και μου λέει ο Σταλίνας ότι το σοκολατάκι που εκείνη την ώρα έτρωγα, όταν θα ανέβει η αριστερά στην κυβέρνηση, δεν θα υπάρχει στην αγορά και ότι θα τρώμε μόνο ζαχαροκάλαμο που θα μας δίνουν τα συντρόφια από την Κούβα.

Εν τέλει, έφυγα άρον άρον από το τραπέζι, αφενός για να πλακώσω μια τούρτα μπας και είναι η τελευταία μου, αφετέρου γιατί άρχισε να βάζει κάτι τέτοια αντιχριστιανικά, ανήθικα, αντεθνικά, κομμουνιστικά τραγούδια, αυτά:

 

 

 

 

Ένας εγκλωβισμένος φιλελέ(υθερος)

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X