Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός ότι η αλυσίδα παιχνιδιών Jumbo διαθέτουν μέσω της ιστοσελίδας τους σακούλα δώρου στην οποία δεσπόζουν σε περίοπτη θέση ναζιστικά σύμβολα, καθώς και το πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ.

Η σακούλα έχει σαν βασικό της θέμα το Λονδίνο δείχνοντας σε πρώτο πλάνο το Μπιγκ Μπεν και ένα κόκκινο βρετανικό λεωφορείο. Ωστόσο στην πάνω δεξιά γωνία της σακούλας δεσπόζει ένα γραμματόσημο με το πρόσωπο του Αδόλφου Χίτλερ, καθώς και μια σφραγίδα με τον ναζιστικό αετό να φέρει τη σβάστικα.

Η σακούλα πωλείται στο site της εταιρείας στην τιμή των 50 cents.

Τα ερωτηματικά που προκαλεί η πώληση του συγκεκριμένου προϊόντος είναι πολλά και οφείλουν να απαντηθούν από την εταιρεία, καθώς τα σύμβολα είναι τόσο εμφανή που δεν δικαιολογούν το ενδεχόμενο της απροσεξίας.

 

Πηγή: Κουτί της Πανδώρας

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια