Όταν τα Χριστούγεννα κλείνουν σκανταλιάρικα το μάτι, οι δρόμοι κι οι πλατείες είναι ήδη στολισμένα με πολύχρωμα και λαμπερά στολίδια. Οι δε άνθρωποι έχουν ξεσκονίσει κάθε λογής δικαιολογία για ξεστράτισμα στο φαγητό, στη διασκέδαση και στα ψώνια.

Σήμερα, με την ανάλογη παραπάνω διάθεση και μόλις λίγες μέρες πριν οι παράφωνες παιδικές εκδοχές για την έλευση του Μικρού Θεού γεμίσουν τον αέρα, κατέβηκα στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας που ήταν ήδη στολισμένο. Πολύχρωμα θαρρώ το λες κι αυτό!

Bouli(3)

Γύρω από την Ελληνική Βουλή κυριαρχούσε το χακί και το μπλε (του υπουργείου Δημόσιας Τάξης) κι ένα λευκό ή διάφανο γυαλιστερό από πλαστικές ασπίδες και κράνη προστασίας (δε θα είναι στη μόδα φέτος τα μπαλόνια).

 

bouli2

Στην πλατεία των περήφανων τσολιάδων που φυλάνε τον άγνωστο στρατιώτη, τα περιστέρια κλείστηκαν απ’ έξω. Φρεσκογυαλισμένα μεταλλικά κιγκλιδώματα θα τα κρατούν σε απόσταση κι αν οι αντάρτες απεργοί δεν κάνουν ανάπαυλα, οι αθάνατοι θα γιορτάσουν φέτος χωρίς φτερουγίσματα την έλευση του θεανθρώπου στη γη.

 bouli3

Εκεί πιο κάτω, στην πλατεία που φιλοξένησε κάποτε όλο χαρά το ψηλότερο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Γκίνες, ένας “άνεμος” από ιδιωτικό γαλαζοκόκκινο με ψεύτικο πράσινο, ντύνουν σκαλωσιές που προορίζονταν μάλλον για… τριώροφο (καθώς κακοποιούν τη λέξη πρωτοτυπία).

 

syntagma

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μέρες τώρα μια φωτογραφία, με την Αθήνα να ποζάρει κάποια Χριστούγεννα του ’60 και σου ξυπνάει μια λαχτάρα… να σηκωθείς να φύγεις από αυτή την πόλη ΤΩΡΑ!

Δε μπορεί να κατάντησε τόσο κιτς τα χρόνια που την άφησα, όσο φτωχή και αν έγινε!

ΥΓ: Στοίχημα πως η διαφορά στις φωτογραφίες είναι… η μέρα με τη νύχτα!

Ωραιάνθη Αρμένη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια