Σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών καταδικάστηκαν οι πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Παναγιώταρος και Κων. Μπαρμπαρούσης, για τους πυροβολισμούς που είχαν σημειωθεί στην κηδεία του χουντικού πραξικοπηματία Νικ. Ντερτιλή τον Ιανουάριο του 2013. Πρόκειται για μία ακόμα καταδίκη σε βάρος πρώην χρυσαυγιτών βουλευτών, που κατηγορούνται και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αφού μόλις την περασμένη εβδομάδα καταδικάστηκαν για πλημμελήματα ο ευρωβουλευτής Ιω. Λαγός και ο Νικ. Μίχος για την επίθεση στο «Συνεργείο» την ίδια χρονιά.

Οι κατηγορούμενοι Ηλ. Παναγιώταρος και Κων. Μπαρμπαρούσης δεν βρέθηκαν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, όπου εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό η υπόθεσή τους για το αδίκημα των άσκοπων πυροβολισμών, ωστόσο μέσω του συνηγόρου τους αποδέχθηκαν την κατηγορία. Το δικαστήριο απέρριψε και των ισχυρισμό της υπεράσπισης περί νομικής πλάνης, ότι δηλαδή οι κατηγορούμενοι «θεώρησαν ότι δεν είχε ποινική προέκταση η πράξη τους», καθώς «σε άλλες περιοχές οι πυροβολισμοί αποτελούν έθιμα». Κατά την ακροαματική διαδικασία, κατέθεσαν ως μάρτυρες αστυνομικοί, που βρέθηκαν στην κηδεία στο πλαίσιο μέτρων ασφαλείας. Μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι ανέφεραν, αφού ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στο σημείο ταφής, είδαν μια ομάδα περίπου 20 -30 ατόμων να απομακρύνονται και να πλησιάζουν το υπόλοιπο πλήθος. Οι αστυνομικοί υποστήριξαν πως από τα πρόσωπα αναγνώρισαν τους δύο τότε βουλευτές, ενώ στη συνέχεια βρήκαν κάλυκες -τουλάχιστον 15- που συνελέγησαν από το σημείο, αποκαλύπτοντας πως είχαν προέλθει από τα όπλα των κατηγορούμενων τότε βουλευτών.

Πηγή: https://www.news247.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια