Το βράδυ της Δευτέρας 27 Μαΐου Χρυσαυγίτες μπήκαν και βανδάλισαν το μουσουλμανικό νεκροταφείο της Αλεξανδρούπολης.

Οι δράστες  σχημάτισαν σύμβολα της Χρυσής Αυγής, πάνω στους τάφους, σβάστικες, τον αρχαιοελληνικό μαίανδρο και άλλα σύμβολα που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή. Παράλληλα, πέταξαν και φυλλάδια, στα οποία αναφέρεται το σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Το περιστατικό έχει αναστατώσει τους κατοίκους της περιοχής, καθώς πέρα από τους βανδαλισμούς στους τάφους νεκρών, έκαναν και ζημιές στο νεκροταφείο. Σύμφωνα με το τοπικό reportal, το περιστατικό επιβεβαίωσε και καταδίκασε ο πρόεδρος του Συλλόγου «Αλληλεγγύη – Ανάπτυξη» Δαγλή Γιασάρ.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια