Συνεχίζει να προκαλεί η Χρυσή Αυγή εν όψει της συγκέντρωσης που έχει προαναγγείλει για τις 3 Φεβρουαρίου στη συμβολή των οδών Κατεχάκη και Μεσογείων με αφορμή την επέτειο της κρίσης των Ιμίων, καθώς και του συλλαλητηρίου για το Μακεδονικό που πρόκειται να γίνει την επόμενη μέρα στην πλατεία Συντάγματος.

Συγκεκριμένα, στο Κερατσίνι τo απόγευμα της Πέμπτης 1 Φεβρουαρίου, άτομα της Χρυσής Αυγής σκόρπισαν έντυπα με χρυσαυγίτικα μηνύματα στο μνημείο που βρίσκεται στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Π. Φύσσας από το στέλεχος της οργάνωσης Γ. Ρουπακιά.

Αυτές ήταν οι εικόνες που αντίκρυσε η Μάγδα Φύσσα το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου όταν προσέγγισε το μνημείο προκειμένου να φροντίσει τον περιβάλλοντα χώρο.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που η δίκη της ναζιστικής οργάνωσης διανύει τον 3ο χρόνο διεξαγωγής της και τα στελέχη της προσπαθούν να ανακτήσουν τον χαμένο χώρο με μια στρατηγική έντασης, εκμεταλλευόμενοι τον εθνικιστικό παροξυσμό που έχει ξυπνήσει στην ελληνική κοινωνία η υπόθεση του ονόματος της γειτονικής χώρας.

Πηγή: Omnia

Δες αν θέλεις ακόμη:

Ο Latuff για τον εμπρησμό της Libertatia

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια