Την προηγούμενη Παρασκευή λοιπόν η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε εκδήλωση στο μαγαζί που εμφανίζεται ο Νότης Σφακιανάκης. Εκεί βρέθηκαν περίπου 400 οπαδοί της οργάνωσης.

Ο Σφακιανάκης δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί ακόμα και την εν ψυχρώ εκτέλεση του Σολωμού Σολωμού, ισχυριζόμενος ότι αν ζούσε θα ήταν χρυσαυγίτης.

«Αν ζούσε στις μέρες μας, σίγουρα θα ήταν μαζί σας. Κάνετε αντίσταση. Κι εγώ υποστηρίζω τους αντιστασιακούς του σήμερα». Οι Χρυσαυγίτες που φώναζαν από κάτω ρυθμικά «Αίμα-Τιμή – Χρυσή Αυγή»

Ωραία τα συνθήματα, εγώ δεν συμμετέχω γιατί το έχω μέσα μου, δεν χρειάζεται να το φωνάζω» είπε ο Νότης Σφακιανάκης.

Στη συνέχεια διηγήθηκε ένα περιστατικό από τηλεοπτική εκπομπή με πρωταγωνιστή τον Μιχαλολιάκο, τον οποίο και αποκαλούσε «Νίκο».

Όπως είπε ο Σφακιανάκης ο «Νίκος» αφού… «προειδοποίησε» δύο φορές τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτο στη συνέχεια του πέταξε μια καρύδα. Αυτό για τον Νότη Σφακιανάκη ήταν περίπου ένας ύμνος στον… αυθορμητισμό. «Ο αυθορμητισμός είναι καλό πράγμα. Εκεί είδα συνέχεια και συνέπεια γι’ αυτό και η υποστήριξη» είπε ο Νότης Σφακιανάκης εξηγώντας την αδυναμία του στον Μιχαλολιάκο και τους Χρυσαυγίτες.

Στη συνέχεια ευχήθηκε στους οπαδούς της οργάνωσης: «Κουράγιο, αλλά χωρίς ακραία πράγματα, αφού είναι στημένο το κόλπο μην τους κάνετε και τη χάρη! Γλυκά».

Μια γυναίκα τότε από το κοινό φώναξε τότε «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι…» παραπέμποντας ξεκάθαρα στη δολοφονία Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.