Στην ύπαρξη… τούρκων πρακτόρων εντός του καταυλισμού προσφύγων στη Μόρια φαίνεται να αποδίδει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, τις φωτιές που ξέσπασαν το απόγευμα της Κυριακής. «Πριν μερικές ώρες ο Ερτογάν έκανε δήλωση, ότι όποιος ξυπνά τον γίγαντα θα υποστεί τις συνέπειες. Λίγες ώρες μετά καιγόταν η Μόρια» έγραψε σε ανάρτησή του στο τουίτερ.

Ο βουλευτής της ΝΔ, παίρνοντας ως αφορμή τις πληροφορίες ότι οι φωτιές μπήκαν από πρόσφυγες, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απάνθρωπες συνθήκες και το γεγονός ότι 12.000 άνθρωποι στοιβάζονται σε έναν χώρο για 3.000, συνέδεσε τις φωτιές με τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου, Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, στους συνήθεις πολύ υψηλούς τόνους, παρουσίασε τη νέα κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού λέγοντας ότι «όταν ξυπνάνε τον γίγαντα θα υποστούν τις συνέπειες.»

Στη συνέχεια μάλιστα, ενέπλεξε στις θεωρίες του και τον πρώην Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για μυστική συμφωνία με τον Ερντογάν, ώστε να μην ειναι τόσο μεγάλες οι ροές επί ΣΥΡΙΖΑ και να αυξηθούν μόλις επικρατησει η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι το κεντρικό επιχείρημα της ΝΔ προεκλογικά ήταν ότι η χώρα στο προσφυγικό ήταν «ξέφραγο αμπέλι» λόγω της προηγούμενης κυβέρνησης. Μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση της ΝΔ, μέσω του Γιώργου Κουμουτσάκου, αναγνώρισε «γεωπολιτικούς λόγους».

*Από το ThePressProject

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια