«Από το νέο ορισμό του βιασμού (αρ. 366), που προτείνεται στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, απουσιάζει παντελώς το ζήτημα της συναίνεσης, χρόνιο και επιτακτικό αίτημα των φεμινιστικών κινημάτων, στην Ελλάδα και διεθνώς. Η ανοιχτή συνέλευση “Χωρίς ΣυΝΑΙνεση Είναι Βιασμός” συνεχίζοντας τις δράσεις της ενάντια στην αντιδραστική τροποποίηση του ορισμού του βιασμού, καλεί σε πορεία το Σάββατο 18/5 στις 12:00, στην πλατεία Βικτώρια» σύμφωνα με την ανακοίνωση της ομάδας.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση της συνέλευσης “Χωρίς ΣυΝΑΙνεση Είναι Βιασμός”:

Από τον νέο ορισμό του βιασμού (αρ. 366), που προτείνεται στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, απουσιάζει παντελώς το ζήτημα της συναίνεσης, χρόνιο και επιτακτικό αίτημα των φεμινιστικών κινημάτων στην Ελλάδα και διεθνώς.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Επιπλέον, ο ισχύων ξεπερασμένος και επικίνδυνος ορισμός -που απαιτούσε τη χρήση σωματικής βίας ή την απειλή σπουδαίου και άμεσου κινδύνου για να προσδιοριστεί μια πράξη ως βιασμός- αντικαθίσταται από έναν κατά πολύ αντιδραστικότερο που διατηρεί τη χρήση σωματικής βίας και περιορίζει την απειλή αποκλειστικά στις περιπτώσεις που αυτή αφορά τη σωματική ακεραιότητα του θύματος. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Καλούμε φεμινιστικές, ΛΟΑΤΚΙΑ+, αντιφασιστικές, αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές, εργατικές συλλογικότητες, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία και υποκείμενα σε διοργάνωση πανελλαδικών δράσεων το Σάββατο 18/5.

Απαιτούμε
●  την τροποποίηση του ορισμού του βιασμού αποκλειστικά στη βάση της απουσίας συναίνεσης!
● η κυβέρνηση να θέσει σε πραγματική ισχύ τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, την οποία έχει ήδη υπογράψει και κυρώσει το κοινοβούλιο, που αναφέρει ξεκάθαρα ότι για οποιαδήποτε «σεξουαλική πράξη ή συμπεριφορά μόνο προϋπόθεση είναι η εκούσια συγκατάθεση των ατόμων, συγκατάθεση που αποτελεί προϊόν ελεύθερης βούλησης».

Για την οικονομική ενίσχυση της πανελλαδικής δράσης που προγραμματίζεται στις 18 Μαΐου καλούμε σε πάρτυ οικονομική ενίσχυσης το Σάββατο 11 Μαΐου στις 22:00, στον νέο χώρο του AMOQA, Πατησίων 14, Στοά Φέξη, 5ος όροφος.

Η είσοδος του κτιρίου, το ένα από τα δύο ασανσέρ και η τουαλέτα είναι προσβάσιμα σε ανάπηρα άτομα.

Πηγή: thepressproject.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X