Η σιωπή της απουσίας σου είναι εκκωφαντική. Προσπαθώ να κλείσω τ’ αυτιά μου, προσποιούμαι πως δεν την ακούω, μα δεν τα καταφέρνω. Είναι μια τρέλα, μια επαναλαμβανόμενη σιωπή, ένα ψυχικό ουρλιαχτό. Μου θυμίζει εκείνα τα ουρλιαχτά που προσπαθούμε να βγάλουμε στους χειρότερούς μας εφιάλτες. Εκείνα τα ουρλιαχτά που όσο και αν φωνάζουμε, δεν μας ακούει κανείς.

Το στόμα και τα μάτια ανοιγοκλείνουν σε αργή κίνηση, μάταια πασχίζουμε να εκφράσουμε όσα θέλουμε εκείνη τη στιγμή να ακουστούν. Είναι ένα σιωπηλό ουρλιαχτό.

Έτσι κι εγώ, φεύγω από κοντά σου, απομακρύνομαι, δεν ξέρω προς τα πού κατευθύνομαι χωρίς εσένα.

Νιώθω μισή, είμαι μισή. Λείπεις εσύ, λείπει η φωνή, είναι εφιάλτης. Πολλές φορές απελπίζομαι, αλλά ύστερα θυμάμαι ένα απόσπασμα του Αντρέ Μπρετόν από τον τόμο ‘Γαιοφώς και άλλα ποιήματα’, ο οποίος γράφει: “Σε γενικές γραμμές η απελπισία δεν έχει καμία σημασία. Είναι μια αγγαρεία από δέντρα που πάνε πάλι να σχηματίσουν ένα δάσος, είναι μια αγγαρεία από αστέρια που πάνε πάλι να δημιουργήσουν μια μέρα λιγότερη, είναι μια αγγαρεία από όλο και λιγότερες μέρες που πάνε πάλι να αποτελέσουν τη ζωή μου”.

Ξύπνησα ιδρωμένη και ήσουν δίπλα μου. Ήταν εφιάλτης, αλλά είσαι όνειρο. Το ζήτημα είναι ότι δεν ξέρω πόσο διαρκούν τα όνειρα πια. Μάλλον έτσι ήταν πάντα η ζωή, ανεξέλεγκτα απρόβλεπτη και μη σταθερή μα εντελώς ορμητική όπως ένας χείμαρρος που συμπαρασύρει τα πάντα και δεν αφήνει τίποτα όρθιο στη πορεία του.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια