Το μπάσκετ ποτέ δεν με συγκινούσε σαν άθλημα. Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο αυτό ισχύει ακόμα και σήμερα, είναι το γεγονός ότι στις 10 φορές τις 9 θα κερδίσει ο καλύτερος.

 

Εκτός από αυτό, στο μπάσκετ, μπορείς να φτιάξεις ομάδες οι οποίες θα είναι εκτός συναγωνισμού. Σε κανένα άλλο άθλημα δεν υπάρχει ομάδα ανίκητη. Μόνο στους Ολυμπιακούς αγώνες ή στο Mundobasket, αν οι Η.Π.Α. πάρουν στα σοβαρά τη διοργάνωση.

 

Σε λίγες μέρες ξεκινάνε οι Ολυμπιακοί Aγώνες και η Αμερική αποφάσισε να κατεβάσει (σχεδόν) ότι καλύτερο μπορούσε. Από τη μία θα είναι καλό γιατί θα παρακολουθήσουμε φάσεις βγαλμένες από Playstation και τα σκορ θα φτάνουν σε εξωπραγματικά (για την Ευρώπη) δεδομένα. Από την άλλη όμως, είναι λυπηρό για όλες τις υπόλοιπες χώρες, να ξέρουν ότι ξεκινούν την διοργάνωση με «ταβάνι» την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο.

 

Σε καμία περίπτωση δεν ξεχνώ τη νίκη της Εθνικής μας ομάδας (101-95) απέναντι στην Αμερική στο Mundobasket του 2006. Σίγουρα δεν είχαν έρθει για τουρισμό και υπήρχαν πρωτοκλασάτοι παίκτες και σε εκείνη την ομάδα, αλλά η φετινή είναι σαφώς καλύτερη.

 

Τότε υπήρχαν οι Λεμπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Ουέιντ, Κρις Μπος, Κρις Πολ, Ντουάιτ Χάουαρντ και Καρμέλο Αντονι. Καθόλου άσχημα θα πει κανείς και θα έχει και δίκιο. Αν όμως μπουν σε σύγκριση με την φετινή αποστολή, οι διαφορές υπέρ αυτής των Ολυμπιακών Aγώνων του Λονδίνου είναι πολλές.

 

Διαβάζοντας το βιογραφικό των μελών της φετινής αποστολής, ή βλέποντας το παρακάτω βίντεο, θα καταλάβετε για ακόμα μια φορά, ότι το μπάσκετ δεν είναι το πιο δίκαιο σπορ, όταν απέναντι σου βρίσκονται οι H.Π.Α.

 

Αποστολή Η.Π.Α. (Ολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνο 2012)

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X