Οι BAiLdSA είναι ένα 7μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη.
Αφότου σχηματίστηκαν το 2008, εξελίχθηκαν σταδιακά, μπολιάζοντας με ska-punk, reggae, rap, και indie/post-rock στοιχεία το ήδη υπάρχον βαλκανικό γυφτοπάνκ υπόβαθρο, με αποτέλεσμα έναν ιδιαίτερα συγκεκριμένο και μοναδικό ήχο.

Το όνομα προκύπτει από την τουρκικής προέλευσης λέξη bayılmak (λιποθυμώ), το οποίο χρησιμοποιείται ευρέως στα χωριά των Βαλκανίων και με παρεμφερείς σημασίες όπως αγανάκτησα, μπούχτισα κτλ.

Το 2011 το συγκρότημα ηχογράφησε τον πρώτο του δίσκο «United States of Balkans». Το άλμπουμ, παραγωγή του ίδιου του συγκροτήματος, απέσπασε πολύ καλές κριτικές και βοήθησε στο να χτιστεί κοινό παγκοσμίως, αν και η πραγματική φλόγα των BAiLdSA φαίνεται επί σκηνής. Τα εκρηκτικά και γεμάτα ενέργεια shows τους οδήγησαν σε περισσότερα από 200 live μέχρι στιγμής σε Ελλάδα, Τουρκία, FYROM, Βουλγαρία και Αλβανία, πολυάριθμες εμφανίσεις σε φεστιβάλ, και είχαν την ευκαιρία να βρεθούν επί σκηνής δίπλα σε συγκροτήματα όπως οι Kultur Shock και ο Manu Chao.

Το 2013 το συγκρότημα ξεκίνησε να ετοιμάζει το δεύτερο δίσκο «zVarNa», με παραγωγό τον Νικόδημο Τριαρίδη. Το «zVaRnA», το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2014, αποτελείται από περισσότερο πολυποίκιλα στοιχεία τα οποία χρωματίζουν τον ήχο με πιο θολά indie ηχοτοπία. Το νέο άλμπουμ γέρνει προς έναν πιο ωμό, punk rock-alternative ήχο, ενώ διατηρεί το ηχητικό στίγμα και την ταυτότητα του συγκροτήματος. Έχοντας ηχογραφηθεί με ένα πιο παραδοσιακό, «παλιομοδίτικο» τρόπο και έχοντας μιξαριστεί εξ ολοκλήρου αναλογικά, αποτελείται από εννέα φρέσκα κομμάτια, στα οποία αντικατοπτρίζεται ο συμπαγής ήχος της μπάντας και η ενέργεια της επί σκηνής.

Οι BAiLdSA από την γένεσή τους τάχθηκαν ανοιχτά στον αγώνα ενάντια στον ρατσισμό και τον φασισμό. Μέσα από την μουσική, τους στίχους και την δράση τους, παίζοντας με μανία σε φεστιβάλ, μουσικές σκηνές, μπαρ, στέκια, δρόμους με περίσσια ενέργεια και δύναμη μεταφέρουν τις ανήσυχες ιστορίες τους από τόπο σε τόπο, γράφοντας ατέλειωτα χιλιόμετρα σε ένα βαν…

Κατεβάστε το νέο album «zVaRnA» δωρεάν
www.baildsa.com

YouTube Channel
www.youtube.com/user/Baildsa/playlists?shelf_id=6&sort=dd&view=50

Official Videos
www.youtube.com/playlist?list=PLUUe7sBMXxE4ks-vxEtxiLiLK0Jo6mO2p

Watch us Live
www.youtube.com/playlist?list=PLUUe7sBMXxE6NDQMkm4e0cR9u-_szHoma

About us
Baildsa

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X