Οι εικόνες της απόλυτης καταστροφής γέμισαν κυριολεκτικά τα Newsfeed μας. Καμμένη γη, σπίτια, ζώα και κυρίως συνάνθρωποι μας. Οι πυρκαγιές σε Κινέτα και Μάτι ήταν οι χειρότερες των τελευταίων δεκαετιών.

Παρόλα αυτά, μέσα στην απόλυτη καταστροφή αν κάτι αναδείχθηκε και μας έκανε έστω και λίγο περήφανους και συγκινημένους είναι η αλληλεγγύη που επέδειξαν οργανώσεις, εθελοντές, ομάδες, απλοί καθημερινοί άνθρωποι.

Ουρές στο Θριάσιο και στο Σισμανόγλειο για αιμοδοσία

Φωτογραφία του Nikos Peppas.

Δημοσιογράφος σώζει γατάκι από τα καμμένα και το υιοθετεί

Πρόσφυγες δίνουν ότι μπορούν

Πάρκο Κατερίνης σήμερα με πρωτοβουλία της ΜΚΟ ADRA.
Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης για την Αττική και οι πρόσφυγες προσφέρουν γεύσεις από τις χώρες τους συνεισφέροντας με το δικό τους τρόπο στην εθνική τραγωδία.

Φωτογραφία της Γνωσούλα Χαϊλατζίδου.

Φωτογραφία της Γνωσούλα Χαϊλατζίδου.

Απλοί άνθρωποι προσφέρουν τα σπίτια τους

Αλλά και γνωστοί

Φωτογραφία του χρήστη Solidarity Athletes-Αλληλέγγυοι Αθλητές.

Αυτές οι εικόνες με είδη πρώτης ανάγκης που μαζεύονται σε πολλά σημεία της Αττικής

Φωτογραφία του Dionisis Desillas.

Οι πυροσβέστες

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια