Έφυγε στα 62 του χρόνια ο τραγουδιστής και κιθαρίστας των Banda Bassotti, Angelo Conti κι οι φίλοι του τον αποχαιρέτησαν με τον τρόπο που θα ήθελε.

Η είδηση λιτή, πριν δυο μέρες στο facebook της θρυλικής Banda Bassotti: “Όποιος αγωνίζεται δε θα ‘ναι ποτέ σκλάβος. Αντίο Sigaro”:

Έτσι έμαθε ο κόσμος για την απώλεια του Angelo Conti, γνωστότερου με το παρατσούκλι “Sigaro” σε ηλικία 62 ετών μετά από σύντομη ασθένεια. Από τους ιδρυτές της μπάντας εργατών από τη Ρώμη το 1981, ο Sigaro ήταν τραγουδιστής και κιθαρίστας του συγκροτήματος, που κέρδισε αμέτρητους φίλους στην Ιταλία και το εξωτερικό για τη μουσική του και το πολιτικό του στίγμα, πάντα με δυναμική δράση και σαφή ένταξη υπέρ των καταπιεσμένων όπου γης.

Είτε υπέρ του λαού της Νικαράγουας, είτε της Παλαιστίνης, για να αναφέρουμε λίγα μόνο παραδείγματα, πάντα οι Banda Bassotti ήταν εκεί, όχι μόνο με τα τραγούδια τους, αλλά και έμπρακτα. Μια από τις σχετικά πρόσφατες πρωτοβουλίες τους πριν μερικά χρόνια ήταν και η αποστολή ενός αντιφασιστικού καραβανιού στην Ουκρανία.

Είχαν έρθει αρκετές φορές και στην Ελλάδα, μια από αυτές στο φεστιβάλ της ΚΝΕ που συνέπιπτε με τα 90χρονα του κόμματος, με την εμφάνισή τους να έχει χαραχτεί στη μνήμη όσων παραβρέθηκαν, καθώς έπαιζαν στα Ιλίσια, όπου γινόταν τότε το φεστιβάλ ως το πρωί, χωρίς να τους πτοήσει η βροχή.

Το υπόλοιπα μέλη και οι φίλοι του συγκροτήματος, τον αποχαιρέτησαν όπως του άξιζε, με φέρετρο τυλιγμένο με την κόκκινη σημαία, υψωμένες γροθιές και bella ciao.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BANDA BASSOTTI (@bandabassotti_band) on

Αλιευμένο από katiousa.gr.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X