Μετάφραση από Boredpanda

Όπως οι διαδηλωτές του ’60 έβαζαν λουλούδια σε βαρέλια με όπλα, έτσι και σήμερα κάποιοι ξέρουν ότι ο καλύτερος τρόπος να πολεμήσεις το μίσος είναι η αγάπη, η ομορφιά και η δημιουργικότητα.

Ο Ibo Omari είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Μέσα από την πολιτιστική του ομάδα, ξεκίνησε μια καμπάνια στην οποία μετατρέπει τα μισητά σύμβολα και σλόγκαν των ναζί σε διασκεδαστικά και καλλιτεχνικά σχέδια.

Το κόνσεπτ έχει τη βάση του στο Βερολίνο και μέχρι στιγμής έχουν καλυφθεί πολλές σβάστικες σε διάφορους δρόμους της πόλης. Ο μεγάλος αριθμός των ναζιστικών συμβόλων δείχνει ωστόσο ότι η ακροδεξιά έχει αυξημένη δραστηριότητα.

Χρησιμοποιώντας απλά σχέδια και οι street artists ελπίζουν να εμπνεύσουν και άλλους να απαντήσουν σε σύμβολα μίσους των πόλεων τους και να κάνουν κάτι όμορφο. Μέσω ενός μικρού βίντεο που κοινοποιήθηκε στα social media και έγινε viral στη Γερμανία, η καμπάνια σύντομα διαδόθηκε και σε άλλες πόλεις της χώρας και αρκετοί είναι εκείνοι που δημοσιεύουν τα δικά τους γκράφιτι συνοδευόμενα από το hashtag #Paintbagk

No 1

No 2

No 3

 

Διάβασε αν θέλεις ακόμη:

Κρεοπωλείο ο Γιάννης: «Απάντησε» στην επίθεση με ένα όμορφο γκράφιτι

No 4

No 5

No 6

No 7

No 8

No 9

No 10

No 11

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X