Κάθε φορά που πέφτει στην αντίληψή μου ένα quote του, θυμάμαι… και θυμώνω.

Αυτή τη φορά ο “μαζί τα φάγαμε” δηλώνει πως “δεν έχει χρήματα να πληρώσει τους φόρους του”! Γιατί; Ο μισός πληθυσμός της χώρας που εκείνος λεηλάτησε, έχει; Τι του λέμε τόσο καιρό!

Πουλάει, λέει, ακίνητα αλλά δεν αγοράζει κανείς. Δηλαδή στο τέλος θα μείνουν σε ‘κείνον τα ακίνητα και σε μας το φέσι. Τι δράμα θα αναμασήσω απόψε πριν κοιμηθώ, πάλι! Απ’ την άλλη, θα νιώσω άλλη μια φορά τυχερή που δεν έχω ακίνητα! Γιατί τα ακίνητα που κανείς δεν θέλει να αγοράσει τον φορτώνουν φόρους που τελικά δεν έχει να πληρώσει. Μήπως ξέρει κάποιος αν του κόψανε και το ηλεκτρικό;

Στοίχημα θα καταθέσει κι αυτή τη “μοναδική” εμπειρία σε νέα λογοτεχνική απόπειρα. Σα να το ζει μόνο αυτός. Με χοντροκομμένο χιούμορ και τολμηρή φαντασία. Που θα του αποφέρει χρήματα για να πληρώσει φόρους ή να έχει χρόνο για νέα quotes και νέα βιβλία. Προκλητικά για όσους δεν τα φάγαμε ποτέ μαζί του, αλλά η πληροφορία αυτή είναι περιττή.

Σημασία έχει που εμείς θα καταβάλλουμε (προς ενίσχυσιν) τα τελευταία μας ευρωπαϊκά χαρτονομίσματα, ενώ ως γνήσιοι αυτόχειρες θα καταλήξουμε πάλι να αυτοπυροβολούμε παίρνοντας την ευθύνη. Παίζοντας  στην πραγματικότητα ένα παιχνίδι το οποίο εκείνος, ως γεννημένος από πολιτικό σπέρμα, έχει επιδέξια σκηνοθετήσει! Ξέρει τι είναι να ρίχνεις τον  Έλληνα στο φιλότιμο, με τη χειριστική σου ειλικρίνεια!

Ύστερα, αυτός θα συνεχίσει τη φτωχική ζωή του κι εγώ θα φρικάρω άλλη μια φορά με την παρανοϊκή σκέψη που τον θέλει άρχοντα των πολιτικών best seller στη σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία… ο φτωχός πλην αφοπλιστικά ειλικρινής Έλλην, με τα άχρηστα ακίνητα και το ανεκτίμητο συγγραφικό έργο!

Ωραιάνθη Αρμένη

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X