“Θα βλέπαμε ταινίες το χειμώνα. Θα πηγαίναμε εκδρομές την άνοιξη. Θα ονειρευόμασταν το καλοκαίρι. Θα κλωτσούσαμε φύλλα ξερά το φθινόπωρο. Θα μιλούσαμε με σιωπές μακρόσυρτες, ατελείωτες! Ο έρωτας και οι σιωπές του! Θα σε άφηνα να παριστάνεις το σπουδαίο, να σε θαυμάζω που κατάφερες τόσα. Πόσα και πόσα δε θυσιάζουμε οι άνθρωποι γι’ αυτήν την επιβεβαίωση!
Θα σου διάβαζα όλα εκείνα τα ποιήματα που αγαπώ!
Θα μου αφιέρωνες μουσικές που αγνοούσα!
Θα έκανα ότι σε πιστεύω πως είσαι δυνατός.
Θα σου φανέρωνα όλες τις αδυναμίες μου. Τι πειράζει που είμαστε άνθρωποι;Με σένα θα ήμουν αλλιώς! Θα ήμουν εγώ!
Θα μου χτένιζες τα μαλλιά! Θα καθόμουν σε μια καρέκλα δίπλα στο παράθυρο. Θα σε άφηνα να χτενίζεις τα μαλλιά μου! Είναι μέρες που μακραίνουν γρήγορα. Εγώ μόνη δυσκολεύομαι πολύ!
Θα σου έγραφα σημειώματα με κραγιόν στον καθρέπτη. Θα τα έπαιρνες μαζί σου φεύγοντας. Θα άντεχες τον καθρέπτη.
Θα κλωτσούσαμε ξερά φύλλα το Σεπτέμβρη. Όταν θα ερήμωναν σιγά σιγά οι παραλίες! Θα κοιτούσαμε μαζί τις μοναξιές μας. Θα γινόταν μία. Πιο ελαφρύ βάρος!
Θα κλωτσούσαμε ξερά φύλλα! Άνυδρα! Έχεις ακούσει τι ήχο βγάζουν; Αποχαιρετισμού!”
Όσα δεν είπαμε! Όσα σχεδιάσαμε! Όλα αυτά που μια μέρα θα μας πνίξουν…

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

About The Author

Ζει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε Ιστορία – Αρχαιολογία και Συντήρηση Έργων Τέχνης αλλά εργάζεται στην εκπαίδευση. Πιστεύει στην αυτοδιάθεση των ανθρώπων και στην ελευθερία. Ονειρεύεται ακόμα σαν παιδί κι ελπίζει πως κάποτε θα καταφέρουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Γράφει όταν οι σκέψεις στριμώχνονται και διεκδικούν χώρο στο κεφάλι της. Έχει πια την πεποίθηση ότι όλοι είμαστε περαστικοί κι έχουμε την ανάγκη να βρούμε άξιους συνταξιδιώτες που θα λέμε μόνο αλήθειες. Αγαπημένες της λέξεις η ουτοπία και η χαρμολύπη. Ίσως γιατί έχει καταλάβει πως αυτό είναι η ζωή.

Related Posts