Όταν διαδηλώνουν οι αγρότες (φωτορεπορτάζ)

Κάθε χρόνο γίνονται πολλές διαδηλώσεις. Ιδιαίτερο ωστόσο ενδιαφέρον παρουσιάζουν εκείνες των αγροτών. Ξεχωριστές φυσιογνωμίες, με διαφορετική ιδιοσυγκρασία από αυτή των κατοίκων της πόλης. Τα νέα μνημονιακά μέτρα ξεσήκωσαν την ελληνική επαρχία και ειδικά τους κρητικούς που ξεπέρασαν τους 4.000 στο σημερινό μεγάλο παναγροτικό συλλλαλητήριο που έγινε στην Αθήνα. Ήμασταν εκεί και μεταφέρουμε το κλίμα μιας κινητοποίησης που θα ξεχάσουμε δυσκολότερα από πολλές άλλες.

Με τις κατσούνες στα χέρια οι Κρητικοί διαμαρτυρήθηκαν για τις ακόμη πιο δύσκολες ημέρες που τους περιμένουν λόγω του τρίτου μνημονίου.

Την εφημερίδα “Ύπαιθρος” είχαν μαζί τους πολλοί από τους διαδηλωτές. Στα φύλλα της υπήρχε εκτενές αφιέρωμα στα αιτήματα των αγροτών.

Τα επεισόδια δεν έλειψαν. Νεράντζια και πέτρες οι αγρότες. Χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης οι άνδρες των ΜΑΤ.

Μοναδική παραφωνία η παρουσία ακροδεξιών στοιχείων. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν οι πωλητές σε λαϊκές αγορές, που επίσης διαδήλωναν.

Το προσφυγικό ζήτημα το αντικρίζεις όπου κι αν κοιτάξεις. Ευτυχώς το μήνυμα στην προκειμένη είναι πέρα για πέρα θετικό.

Ξεπέρασαν τους 8.000 οι διαδηλωτές. Το πλήθος παρά τα χημικά, παρέμεινε για ώρα έξω από τη Βουλή.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X