Σήμερα ήταν μια διαφορετική ημέρα στην δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μέσα στο δικαστήριο ήταν σε εξέλιξη οι σχολιασμοί των συνηγόρων για τα μέχρι στιγμής πεπραγμένα στην δίκη.

Όταν άρχισε να σχολιάζει η Δ.Βελέντζα συνήγορος του Παναγιώταρου, υποψήφια βουλευτής και δημοτική σύμβουλος της Χρυσής Αυγής στο Δήμο της Αθήνας καταλάβαινες γιατί οι συνήγοροι υπεράσπισης είναι πιο χρυσαυγίτες από αυτούς που εκπροσωπούν.

Στο προαύλιο της αίθουσας συνέβαινε κάτι πιο σημαντικό.

Είχαν έρθει η Νικολέτα Ντόσιο και ο Σιλβάνο Τζιάι από τα κινήματα και την αριστερά της Ιταλίας για να γνωρίσουν από κοντά την Μάγδα Φύσσα και να την καλέσουν σε μια σειρά εκδηλώσεις στην Ιταλία.

Τότε η Νικολέτα είχε την ιδέα και κάλεσε στο τηλέφωνο την Έ.Τζουλιάνι μητέρα του Κάρλο Τζουλιάνι που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς στην διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων του αντιπαγκοσμιοποιητικού κινήματος στην Γένοβα στις 20 Ιουλίου του 2001.

Μετά έδωσε το τηλέφωνο στην Μάγδα Φύσσα. Η Έιντυ δεν ήξερε ελληνικά και η Μάγδα δεν ήξερε ιταλικά. Και όμως επικοινώνησαν. Όπως μπορούν να επικοινωνήσουν 2 μανάδες σύμβολα του κινήματος που είδαν τα παιδιά τους νεκρά από αστυνομικούς και από φασίστες που κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι. Το τηλέφωνο έκλεισε με μια μεγάλη αγκαλιά που έστειλε η Έιντι μέσω τηλεφώνου στην Μάγδα Φύσσα. Η οποία με την σειρά της την ευχαρίστησε και της έστειλε την αγάπη της.  Της είπε μάλιστα ότι ο Παύλος είχε γράψει ένα τραγούδι ειδικά για τον Κάρλο Τζουλιάνι που θα της το έστελνε.

Ήταν μια πολύ δυνατή στιγμή. Μέσα στο βόρβορο μιας δίκης ναζιστών, με ένα μέρος του κοινού να είναι έμμισθοι χρυσαυγίτες που παριστάνουν το ακροατήριο και με δικηγόρους υπεράσπισης που παριστάνουν ότι απλά κάνουν την δουλειά τους, υπήρξε και μια άλλη εικόνα. Πολύ πιο ελπιδοφόρα και αναζωογονητική. Στον αντίποδα των ναζί οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες. Οι μανάδες των νεκρών του κινήματος. Που δεν το βάζουν κάτω ως την τελική νίκη και την συντριβή του φασισμού.

Πηγή: antinazizone.gr

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια