Δεν νομίζω πως υπάρχει κανείς που να μην έχει… ερωτευτεί μια μελωδία και δυστυχώς για τον ίδιο να μην γνωρίζει είτε το το όνομα της, είτε ποιος την σκαρφίστηκε. Του είναι τόσο οικεία, τόσο απαραίτητη, αλλά γνωρίζει ελάχιστα γι’ αυτή. Για όλα όμως, έρχεται κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου. Κάποια στιγμή μαθαίνουμε ποιος κρύβεται πίσω από τα κομμάτια που μας σημαδεύουν. Κομμάτια που προκαλούν αλυσιδωτές αντιδράσεις και μουσικές προτάσεις όπως οι παρακάτω…

Πρόταση Νο1
Μοιάζει οξύμωρο. Όταν έκανε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία, γνωστή δισκογραφική εταιρεία του γύρισε την πλάτη. Δεν του βγήκε βέβαια σε κακό και τώρα με την Antelma πορεύεται με τους δικούς του όρους και μάλιστα επιτυχημένα. Ο Στάθης Δρογώσης περί ου ο λόγος έχει προκαλέσει πολλά δάκρυα με αυτό το τραγούδι. Τόσο λόγω του ότι πρόκειται για μια μελαγχολική σύνθεση, αλλά και επειδή οι στίχοι του “ξεγυμνώνουν” καλά φυλαγμένα μυστικά…

Πρόταση Νο2

Η διασκευή ενός γνωστού κομματιού δεν συνιστά απλή υπόθεση. Ο Βαγγέλης Μαρκάντωνης όμως έχει το know how. Στον τελευταίο δίσκο της Ανοιχτής Θάλασσας το “Bullet with butterfly wings” των Smashing Pumpkins όχι μόνο δεν κακοποιείται, όπως έχουμε δει σε άλλες απόπειρες cover (κραυγαλέο το παράδειγμα της Πρωτοψάλτη με το How you remind me) αλλά σε κάνει να λατρέψεις περισσότερο την εκδοχή ενός ελληνικού γκρουπ, που μας έχει λείψει πολύ.

Πρόταση Νο3

Iδού η πηγή της έμπνευσης μας. Στις 11 Οκτωβρίου του 2004 κυκλοφόρησε ένα κομμάτι εν ονόματι walk into the sun. Η πρώτη μας γνωριμία έγινε στον Red. Από τότε όμως υπήρχε μια κακή συνήθεια για τον σταθμό του κύριου Αλαφούζου. Οι συστάσεις και η πληροφόρηση για το εκάστοτε τραγούδι γίνονταν σπάνια. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι η playlist (σε κάθε παραγωγό δινόταν η δυνατότητα μόνο μίας δικής του επιλογής) είναι η ίδια, με κάποιες μικρές διαφοροποιήσεις ανά διαστήματα. Από ένα σημείο και έπειτα είναι βαρετό να λες τα ίδια και τα ίδια. Όποιος είχε προλάβει λοιπόν, πρόλαβε. Φυσικά δεν μου φταίει μόνο ο Red. Η ρημάδα η τύχη καμιά φορά σε βάζει σε μια ψυχοφθόρα διαδικασία αναμονής. Πιστέψτε με όμως. Αξίζει τον κόπο!

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια