Ένα χρόνο πριν η σημερινή ήρεμη πλατεία Συντάγματος έσφιζε. Έσφιζε από χιλιάδες κόσμου που ήταν εκεί παρά την τρομοκρατία, το ξύλο, τα δακρυγόνα, την αποπνικτική σχεδόν ανυπόφορη κατάσταση και το κυνηγητό. Ήταν 28 και 29 Ιούνη και ενώ μέσα στην Βουλή οι βουλευτές των δύο μεγάλων κομμάτων ψήφιζαν το μεσοπρόθεσμο, έξω από τη Βουλή στην πλατεία ο κόσμος έδινε την δική του απάντηση. Κανείς από όσους βρισκόταν εκείνη τη μέρα στην πλατεία δεν θα ξεχάσει αυτλα που έζησε και είδε.

Το βίντεο είναι η προσπάθεια να αναπαραστήσει τα γεγονότα που εκτιλήχτηκαν πέρσι, να δείξει την αντίθεση με το σήμερα, πως όλα γύρισαν στην κανονικότητα, σε μια κανονικότητα που μόνο κανονική δεν είναι. Η πλατεία πέρσι ήταν γεμάτη από αλληλεγγύη και αντίσταση, από αντίδραση και αλλαγή, από αντοχή και πείσμα, από γεγονότα που σπάσαν την νόρμα της  καθημερινότητας.

Έτσι εξάλλου γεννιούνται οι αλλαγές, όπως λέει το σύνθημα:
Το χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί είναι να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.”

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

Αρθρογράφος

3pointmagazine.gr

To 3pointmagazine.gr είναι αυτοδιαχειριζόμενο μέσο που δεν έχει εκδότες και διευθυντές σύνταξης, ούτε κομματικές και οικονομικές εξαρτήσεις. Ένα μικρό πείραμα που μεγαλώνει διαρκώς, φιλοδοξώντας να ανταγωνιστεί τα κυρίαρχα, παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης.

Σχετικά Άρθρα

X