Την ώρα που ο πλανήτης ακόμα παραληρεί για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου μεταξύ Αργεντινής και Γερμανίας, όχι πολύ μακριά από την δική μας χώρα, στην Λωρίδα της Γάζας ένας ολόκληρος λαός βομβαρδίζεται μέρα-νύχτα. Εξοντώνεται. Μπορεί τα μεγαλύτερα Μέσα στον κόσμο να «ξεχνούν» να αναφέρουν την συστηματική δολοφονία που πραγματοποιείται σε βάρος των Παλαιστινίων, αλλά οι σκιτσογράφοι όχι, ούτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 3pointmagazine συγκέντρωσε τα καλύτερα σκίτσα που κυκλοφορούν στο twitter και το facebook και αναφέρονται στο μεγάλο έγκλημα που διαπράττεται με τις ευλογίες της Δύσης στην Παλαιστίνη.

sktsa Gaza 1

skitsa_Gaza

skitsa_Gaza 2

skitsa_Gaza 3

 

skitsa_Gaza 4

skitsa_Gaza 5

 

skitsa_Gaza 6

skitsa_Gaza 7

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια

X