Τέσσερις απλές γυναίκες. Γυναίκες που συναντάς καθημερινά στο δρόμο, στη δουλειά, στα μαγαζιά, γυναίκες που θα μπορούσαν να είναι φίλες, μάνες, συγγενείς, σύντροφοί σου. Οι τέσσερις αυτές γυναίκες συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο πείραμα στο οποίο ποζάρουν σαν κανονικές γυναίκες και “βγαίνουν” σαν φωτομοντέλα.

Για την ακρίβεια οι γυναίκες αυτές αφέθηκαν στα χέρια ειδικών στυλιστών και επαγγελματιών στον χώρο του μόντελινγκ και της φωτογραφίας και στη συνέχεια τους δόθηκαν οι φωτογραφίες τους “ελαφρώς” τροποποιημένες. Συγκεκριμένα, το photoshop που χρησιμοποίησαν οι ειδικοί, έχοντας στόχο να τις κάνουν να μοιάζουν σαν τα μοντέλα που βλέπει κανείς στα περιοδικά -αψεγάδιαστα δηλαδή- δεν ήταν απλά τραβηγμένο.

Ήταν εξωπραγματικό, αφού οι ίδιες οι γυναίκες δεν αναγνώρισαν τον εαυτό τους, καταρρίπτοντας τον “μύθο” που θέλει τις φαινομενικά πανέμορφες γυναίκες, να αποτελούν ιδανικό. Όπως μάλιστα τόνισε μία από τις συμμετέχουσες: “Σιγά σιγά σβήνεται το ένα, σβήνεται το άλλο, που στο τέλος δεν μένει τίποτα από σένα”.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

Σχόλια