Η ανακοίνωση ακολούθησε σύντομα μετά την ενημέρωση από το γραφείο της συνηγόρου του Δ. Κουφοντίνα, Ιωάννας Κούρτοβικ, για τη δημοσίευση της απόφασης του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με την οποία το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου αναιρείται και παραπέμπεται να δικαστεί με νέα σύνθεση.

Συγκεκριμένα, με παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, η πιθανότητα αναίρεσης τους βουλεύματος συζητήθηκε την περασμένη Τρίτη, ενώπιον του ΣΤ’ ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου. Η εισαγγελέας είχε κρίνει ότι το σκεπτικό σύμφωνα με το οποίο οι πολυϊσοβίτες δεν δικαιούνται άδεια δεν είναι νομικά ορθό.

Δια του γραφείου Τύπου της, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να διαφωνεί γενικά με την διαδικασία χορήγησης αδειών σε κρατουμένους, αν ερμηνεύσουμε το γράμμα της ανακοίνωσης. Σε προεκλογικό τόνο, η κριτική που ασκεί άμεσα στη δικαστική εξουσία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ενδεικτική των προθέσεων της Ν.Δ. Εφόσον «την εμπιστευθούν οι πολίτες», δεσμεύεται να νομοθετήσει στην κατεύθυνση περιορισμού ή και κατάργησης του δικαιώματος αυτού όσων τελούν υπό την επιμέλεια του σωφρονιστικού συστήματος.

Σημειώνεται ότι η αναιρετική του βουλεύματος απόφαση του Αρείου Πάγου έρχεται μετά από απεργία πείνας του κρατούμενου Δημήτρη Κουφοντίνα, την οποία ξεκίνησε στις 2 Μαΐου,  μετά την διαφωνία του εισαγγελέα των φυλακών Κασσαβέτειας Βόλου να του χορηγηθεί άδεια.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]