Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει δημόσια η ΚΕΕΡΦΑ, την Κυριακή 13 Μάη, ο Μοχάμεντ Γκούλμπαζ (φωτογραφία παρακάτω) εργάτης, βαφέας αυτοκινήτων, ενώ βάδιζε  προς το σπίτι του μέσω της οδού Σολωμού, δέχτηκε επίθεση από ομάδα 5-10 ατόμων με γροθιές και χτυπήματα στο κεφάλι και τη πλάτη. Η επίθεση κράτησε δύο λεπτά περίπου και στη συνέχεια οι επιτιθέμενοι αποχώρησαν.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε στη αστυνομία το θύμα, αλλά και από τα όσα έχουν καταγραφεί από τις κάμερες, ένα από τα άτομα της ομάδας τον έριξε στο έδαφος, ενώ στη συνέχεια οι άλλοι νεαροί τον κλωτσούσαν με μανία στο κεφάλι και την πλάτη, προκαλώντας του πολλά τραύματα.

 

Ο μετανάστης πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα Περιστερίου, το οποίο βρίσκεται στο ίδιο τρίγωνο με το δρόμο που έγινε η επίθεση, σε απόσταση διακοσίων μέτρων. Το πρόσωπο του ήταν ματωμένο. Οι αστυνομικοί τον έστειλαν να πάει μόνος του σε νοσοκομείο για να δουν τα τραύματα του.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με το news247.gr, την έρευνα ανέλαβε το Τμήμα Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας, το οποίο έχει στη διάθεσή το υλικό κλειστού κυκλώματος επιχείρησης στο οποίο καταγράφηκε καρέ-καρέ η ρατσιστική επίθεση και μέσω αυτού και από περιγραφές του θύματος, προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τους δράστες.

Το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο καθώς, σύμφωνα με την ΚΕΕΡΦΑ, το τελευταίο διάστημα υπάρχουν καταγγελίες και για άλλες επιθέσεις στην ίδια περιοχή. Χθες, ο Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος η “Ενότητα” πήγε με ένα μετανάστη στο Αστυνομικό Τμήμα  Κολωνού να καταγγείλουν την επίθεση που δέχτηκε και από την οποία τραυματίστηκε στο πόδι .«Του υπέδειξαν ότι ο δρόμος που έγινε η επίθεση δεν τους αφορά και αποχώρησαν», καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ και καταλήγει:

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]