Μετά τις αντιδράσεις Παλαιστινίων και αργεντίνων οπαδών η Εθνική Ομάδα ακύρωσε το φιλικό παιχνίδι με το Ισραήλ το οποίο θα πραγματοποιούνταν μάλιστα στην Ιερουσαλήμ, μια κίνηση του Νετανιάχου που ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε να την εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Η Εθνική ομάδα της Αργεντινής ακύρωσε το φιλικό με το Ισραήλ το οποίο είχε προγραμματιστεί για τις 9 Ιουνίου στην Ιερουσαλήμ, μετά τις έντονες αντιδράσεις των Παλαιστινίων αλλά και μεγάλης μερίδας αργεντίνων που τις προηγούμενες μέρες προχώρησαν σε διαμαρτυρίες, καλωντας τον Μέσι και τους συμπαίκτες του να μην δώσουν  το παρών.

Ήδη μετά την ανακοίνωση της διεξαγωγής του φιλικού αγώνα μεταξύ των δυο ομάδων πριν από δέκα μέρες, το Κίνημα Μποϊκοτάζ κατά του Ισραήλ είχε καλέσει την Αργεντινή και το αστέρι της Λίονελ Μέσσι να ακυρώσουν το παιχνίδι, ώστε να μην δώσουν στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να το χρησιμοποιήσει για πολιτικούς λόγους, ειδικά από τη στιγμή που είχε μεταφέρει τον τόπο διεξαγωγής του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, λίγες μόνο εβδομάδες αφότου οι ΗΠΑ μετέφεραν την πρεσβεία τους εκεί αναγνωρίζοντάς την ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες άμαχοι παλαιστίνιοι σκοτώνονταν από τον ισραηλινό στρατό στις διαδηλώσεις στα σύνορα της Γάζας.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι επρόκειτο να ήταν το τελευταίο της Αργεντινής πριν από την αναμέτρησή της με την ισλανδία στις 16 Ιούνιου στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τα καλά νέα της ακύρωσης ήρθαν χθες, όταν παίκτες της Αργεντινής επιβεβαιωναν τις πληροφορίες για την ακύρωση του φιλικού από την εθνική ομοσπονδία της χώρας. «Τελικά κάναμε το σωστό», δήλωσε ο Ιγκουαΐν. Σύμφωνα με τον Guardian, ο Νετανιάχου προσπάθησε να «σωσει» την κατασταση τηλεφωνόντας στον πρόεδρο της Αργεντινής , τον νεοφιλελευθερο και σύμμαχο του Ντόναλντ Τραμπ  Μαουρίτσιο Μάκρι.

Στο άκουσμα της είδησης οι Παλαιστίνιοι που είχαν ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης καλώντας τον Μέσσι να μην στηρίξει το κράτος του Ισραήλ που την ίδια στιγμή δολοφονεί πισώπλατα διαδηλωτές και εθελοντές διασώστες στη Γάζα.

Χαρακτηριστικό και το σκίτσο του σκιτσογράφου, Κάρλος Λατούφ, γνωστού για τα σκίτσα του υπερ των Παλαιστινίων και του αγώνα τους εναντίον της πολιτικής του Ισραήλ.

Η Αργεντινή ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των οπαδών της και δεν τους απογοήτευσε λίγο πριν το Μουντιάλ, αρνούμενη να νομιμοποιήσει με την παρουσία της στο Ισραήλ το συνεχιζόμενο έγκλημα στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]