Αγαπητή Άσμα, κάποιες γυναίκες ενδιαφέρονται για την εμφάνιση, ενώ άλλες ενδιαφέρονται για τους συνανθρώπους τους“. Με αυτά τα λόγια ξεκινά το βίντεο που δημιούργησαν γυναίκες πρεσβευτών από την Βρετανία και τη Γερμανία και απευθύνεται στην πρώτη κυρία της Συρίας, Άσμα αλ Ασάντ.

Μετά το αιματοκύλισμα το οποίο προκάλεσε ο σύζυγος της Ασάντ στον συριακό λαό, αλλά και την επίπλαστη εκεχειρία που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε ισχύ εδώ και κάποιες μέρες, πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν καλέσει την δυτικοτραφείσα Άσμα, να μιλήσει δημόσια και να τεθεί ενάντια στην ανεξέλεγκτη σφαγή που λαμβάνει χώρα στη Συρία.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ανήκει στις συζύγους των πρεσβευτών Βρετανίας και Γερμανίας στον ΟΗΕ, οι οποίες ξεκινούν το βίντεο με την παραπάνω φράση. Στη συνέχεια καλούν την Άσμα να σταματήσει να είναι «θεατής» και «να αφήσει τη φωνή της να ακουστεί για την ειρήνη και για να τερματιστεί η αιματοχυσία».

«Είναι καθήκον σας να εμποδίσετε τον εμφύλιο πόλεμο ως γυναίκα και ως μητέρα. Περιμένατε πολύ, δράστε τώρα!».

Παρά τις εκκλήσεις όμως και την παγκόσμια κατακραυγή, δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί της πρώτης κυρίας της Συρίας. Άλλωστε αν βρίσκεσαι στη δύσκολη θέση να πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα με γόβες christian louboutin και manolo blahnik, όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα..

.

 

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]