Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 21χρονο Εζ Ελ-Ντιν αλ Ταμίμι επειδή «έριξε μια μεγάλη πέτρα» σε στρατιώτες στη διάρκεια μιας επιχείρησης συλλήψεων που πραγματοποιούσαν στο Νάμπι Σάλεχ, στο βορειοδυτικό τμήμα της Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι ο στρατιώτης που σκότωσε τον 21χρονο Παλαιστίνιο, χτυπήθηκε από πέτρα στο κεφάλι και γι αυτό πυροβόλησε.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Πληροφόρησης ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τον 21χρονο Εζ Ελ-Ντιν αλ Ταμίμι «εν ψυχρώ» στο χωριό Νάμπι Σαλέχ. Πρόκειται για το χωριό απ’ όπου κατάγεται η 17χρονη Αχέντ Ταμίμι που εκτίει οκτάμηνη ποινή κάθειρξης σε ισραηλινή στρατιωτική φυλακή επειδή χαστούκισε έναν ισραηλινό στρατιώτη.

«Η εκτέλεση εν ψυχρώ του Ταμίμι με τρεις σφαίρες από κοντά, αποδεικνύει πόσο πολύ ο λαός μας χρειάζεται διεθνή προστασία κατά της ισραηλινής πολεμικής μηχανής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το παλαιστινιακό υπουργείο Πληροφόρησης. Ο στρατιώτης χτύπησε τον 21χρονο με τρεις σφαίρες στο λαιμό από απόσταση περίπου 45 μέτρων, σύμφωνα με παλαιστίνιους ακτιβιστές.  Μάλιστα, οι αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες εμπόδισαν τους νοσηλευτές να τον πλησιάσουν και τον άφησαν να αιμορραγεί μέχρι να πεθάνει.

Ο Εζαντίν Ταμίμι πυροβολήθηκε όταν οι στρατιώτες ήρθαν για να τον συλλάβουν επειδή έριχνε πέτρες.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]