Η περυσινή χρονιά του άφησε τροφή μόνο για αισιόδοξες σκέψεις και σχέδια με ακόμα υψηλότερους στόχους. Κατετάγη τρίτος, αντιμετωπίζοντας ουκ ολίγες δυσκολίες, τις οποίες όμως υπερκέρασε και ατένιζε με χαμόγελο το μέλλον. Προφανώς ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά μόνο εύκολη υπόθεση δεν ήταν.

Όμως, παρά  τις σημαντικές αλλαγές που έγιναν στον κορμό της ομάδας, ο ΠΑΟΚ κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα αξιόλογο ρόστερ, με παίκτες εγνωσμένης αξίας, αλλά με την καριέρα τους να έχει πάρει την κατιούσα. Αυτό ήταν και το ρίσκο του Σούλη Μαρκόπουλου…

Στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν, ο δικέφαλος του Βορρά δεν μπόρεσε να πείσει κανένα πως είναι η ομάδα, η οποία έχει στο τσεπάκι της την 3 η θέση, καθώς εκτός των αρνητικών αποτελεσμάτων, έπαιζε πάρα πολύ κακό μπάσκετ. Βασικά ατού του βρίσκονταν εκτός τόπου και χρόνου, ενώ σαν να μην έφταναν όλα αυτά τραυματίστηκε και ο Αντριουσκεβίτσιους, ο οποίος ναι μεν δεν είχε δείξει τίποτα το ιδιαίτερο, όμως σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν παίκτη που υπολογίζει πολύ ο τεχνικός της ομάδας.

Ωστόσο το σενάριο της αντικατάστασης τόσο του Λιθουανού, όσο και του Γκίντενς είχε αρχίσει να γίνεται όλο και πιο πιθανό. Ο Αμερικανός, ο οποίος έπαιζε και περισσότερο ήταν εκνευριστικά άστοχος, αποτελούσε τον αδύναμο κρίκο του ΠΑΟΚ και έναν από τους λόγους που αντιμετώπιζε τόσο σοβαρά επιθετικά προβλήματα.

Όλα αυτά ίσχυαν όμως μέχρι τις 19/11. Ο Γκίντενς θυμήθηκε πως ξέρει να παίζει μπάσκετ και μάλιστα πολύ καλά. Σήκωσε την ομάδα στις πλάτες του στον αγώνα με το Μαρούσι (71-69), όπου πέτυχε 15 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ, είχε 4 ασίστ και 2 κλεψίματα.

Το επόμενο στοίχημα που τέθηκε από τον ίδιο, ήταν να αποδείξει πως μπορεί να συνεχίσει σταθερά τις υψηλές πτήσεις. Και αν λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Αμερικανός έχει κάθε λόγο να ελπίζει σε μία ακόμα καλύτερη συνέχεια.

Απέναντι στη Σολέ (74-62) σκόραρε 22 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ. Επιδόσεις συνηθισμένες για τον ίδιο, αλλά άγνωστες μέχρι πρότινος για τον ΠΑΟΚ. Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε, με τηνα νάδειξη του σε κορυφαίο παίκτη της αγωνιστικής για το Eurocup.

Με τον Γκίντενς σε εξαιρετική κατάσταση, την ομάδα του οπλισμένη με ψυχολογία και με ένα σύνολο, το οποίο βρήκε επιτέλους τον προσανατολισμό του, ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει κάθε δικαίωμα να τρίβει τα χέρια του και περιμένει ότι θα έρθουν χαρούμενες μέρες…

Κ.Π.

 

23/11/11

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]