Μετά από παρέμβαση του Αρείου Πάγου ασκήθηκε αμέσως έφεση κατά του βουλεύματος με το οποίο διατάχθηκε η υφ’ όρων αποφυλάκιση του Αριστείδη (Άρης) Φλώρου. Τι αναφέρει ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου για το βούλευμα.

Το επίμαχο βούλευμα χαρακτηρίζεται «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Με την παραγγελία του προς τον διευθύνοντα της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρο Σοφουλάκη, ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, του ζητούσε να μελετήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά του βουλεύματος, που είναι όπως τονίζει «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό».

Ήδη βέβαια ο επικεφαλής της εισαγγελίας Ευβοίας είχε ζητήσει όλα τα στοιχεία, ιατρικές γνωματεύσεις κλπ, που οδήγησαν στην αποφυλάκιση του κου Energa…

Η παραγγελία Bουρλιώτη

Στην παραγγελία του ο κος Βουρλιώτης αναφέρει πως σε αυτή την κίνηση οδηγείται «ενόψει του ότι το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%.

Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Κατά τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν αναφέρεται επίσης ο τρόπος υπολογισμού συνολικού ποσοστού αναπηρίας και δεν φαίνεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.

Το διαβάσαμε πρώτα εδώ.

Διάβασε ακόμα:

Ψεύτικες οι ιατρικές γνωματεύσεις της αποφυλάκισης Φλώρου

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]