Η Άρσεναλ έχει βαλθεί να τρελάνει την Ευρώπη με τις φετινές εμφανίσεις της και όλοι θεωρούν μοναδικό «υπαίτιο» τον Μεσούτ Εζίλ, πιθανόν επειδή ήταν η μοναδική μεταγραφή της ομάδας και στοίχισε 50 εκατομμύρια ευρώ. Κι όμως, άλλος τείνει να εξελιχθεί σε απόλυτο προωταγωνιστή των «κανονιέρηδων».

Ο λόγος για τον Ουαλό, Άαρον Ράμσεϊ. Ο νεαρός (22 ετών) μέσος της Άρσεναλ άφησε επιτέλους πίσω τους τραυματισμούς που τον ταλαιπωρούσαν σε μόνιμη βάση και φέτος δείχνει έτοιμος να ξεδιπλώσει το ταλέντο που όλοι στο Νησί γνώριζαν πως διαθέτει.

Προφανώς ο Εζίλ ανέβασε μία κλάση μόνος του την ομάδα του Λονδίνου, καθώς είναι εξαιρετικά καλός παίχτης τεχνικά και οργανωτικά. Μόνο και μόνο η παρουσία του στην ενδεκάδα ανεβάζει το ηθικό των συμπαικτών του, αλλά αν δει κανείς τους αριθμούς και μόνο, ο Ράμσεϊ είναι πιο σημαντικός για την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ. Τουλάχιστον μέχρι σήμερα.

Συγκεκριμένα, ο Εζίλ σε 11 συμμετοχές έχει πετύχει τρία γκολ και έχει μοιράσει έξι ασίστ για γκολ στους συμπαίκτες του, την ώρα που ο Ράμσεϊ σε 14 εμφανίσεις έχει 8 γκολ και πέντε ασίστ. Κάποια από αυτά μάλιστα, πάρα πολύ σημαντικά. Λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι παίζει πιο πίσω από τον Εζίλ και πως είναι εξίσου καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, κάνει τα κατορθώματά του ακόμα πιο αξιοσέβαστα.

ezil2

Το ένα από τα γκολ που είχαν μεγάλη βαρύτητα, σχεδόν κλείδωσε τη νίκη στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ, καθώς με αυτό έγινε το 2-0 στο 60’ και το δεύτερο πριν από λίγες μέρες, στο Ντόρτμουντ απέναντι στην Μπορούσια, δίνοντας την εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του. Τα δύο αυτά τέρματα μπήκαν με απόσταση τεσσάρων ημερών και κανείς δεν μπορεί να ξέρει που μπορεί να σταματήσει η εξέλιξη του 22άχρονου μέσου.

Η «μεταγραφή» αυτή, πιστώνεται εξ ολοκλήρου στον Αρσέν Βενγκέρ, καθώς ο Αλσατός τεχνικός έκανε υπομονή πολλά χρόνια, δεν τον πούλησε παρά τους πολύ συχνούς τραυματισμούς του και τώρα απολαμβάνει από τον πάγκο τα κατορθώματα του.

Πολλά χρόνια ακούγαμε για έναν «πιτσιρικά» Ουαλό της Άρσεναλ που μπορεί να κάνει πράγματα και θαύματα. Ο Ράμσεϊ ήταν mainstream πολύ πριν από τον συμπατριώτη του, κύριο 100 εκατομμύρια ευρώ, Γκάρεθ Μπέιλ. Αυτό μόνο τυχαίο δεν μπορούσε να είναι. Άργησε να φανεί, αλλά ήρθε η ώρα που επιβεβαιώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ικανότητές του, όχι μόνο στην Αγγλία αλλά και στο Champions League.

Εξαιρετικός ο Εζίλ, αλλά ο πραγματικός πρωταγωνιστής της φετινής Άρσεναλ μέχρι στιγμής είναι ένας πιτσιρικάς από την Ουαλία. Όσο αντιεμπορικό και να είναι για το ποδόσφαιρο της διαφήμισης και του φανταχτερού περιτυλίγματος.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]