Μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε, η εταιρεία Pepsi αποφάσισε να προχωρήσει στην απόσυρση της νέα της διαφήμισης, στην οποία πρωταγωνιστεί το διάσημο σούπερ μόντελ Κένταλ Τζένερ.

Η εν λόγω διαφήμιση δέχτηκε έντονη κριτική στα social media πριν προλάβει ακόμα καλά καλά να κυκλοφορήσει, με αποτέλεσμα η εταιρεία με δελτίο τύπου που εξέδωσε να αποφάσισε την απόσυρσή της ζητώντας συγγνώμη τόσο από τους καταναλωτές, όσο και από το νεαρό μοντέλο.

Σύμφωνα με την ιστορία της διαφήμισης, η Κένταλ Τζένερ φωτογραφίζεται σε έναν χώρο την ώρα που μπροστά της περνά μία διαδήλωση. Τότε εκείνη, έπειτα από το νεύμα ενός νεαρού παρατάει την φωτογράφιση, βγάζει την ξανθιά περούκα που φοράει και το έντονο κραγιόν και παίρνει και εκείνη μέρος στην διαδήλωση. Μαζί της όμως παίρνει και ένα κουτάκι αναψυκτικού.

Η Κένταλ προσφέρει σε έναν από τους αστυνομικούς που βρίσκονται εκεί για να καταστείλουν τη διαδήλωση, το αναψυκτικό της. Εκείνος το παίρνει και το δοκιμάζει και αφού δείχνει την ευχαρίστησή του όλοι οι διαδηλωτές ξεσπάνε σε πανηγυρισμούς.

Εκείνο όμως που προκάλεσε τις αντιδράσεις των χρηστών στα social media είναι η στιγμή που η Κένταλ προσφέρει το αναψυκτικό της στον αστυνομικό,αφού πολλοί το παρομοίασαν με το στιγμιότυπο που κυκλοφόρησε από την πορεία «Black Lives Matter», τότε που μία νεαρή γυναίκα στάθηκε ακίνητη μπροστά από τρεις πάνοπλους αστυνομικούς.

Η εταιρεία δικαιολόγησε την σκηνή αυτή λέγοντας πως απλά ήθελε να προσεγγίσει τους Millennials.

«Η Pepsi προσπάθησε να προβάλει ένα μήνυμα παγκόσμιας ενότητας, ειρήνης και κατανόησης. Είναι σαφές ότι χάσαμε το νόημα και ζητάμε συγγνώμη. Δεν είχαμε την πρόθεση να υποβαθμίσουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Είμαστε στη διαδικασία αφαίρεσης του περιεχομένου και ανάσχεσης της περαιτέρω διάδοσής της. Και φυσικά ζητάμε συγγνώμη που φέραμε σε δύσκολη θέση την Κένταλ Τζένερ» αναφέρει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου.

Πηγή.

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]