ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ
  ΝΑΤΑΣΣΑ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗ
  ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
  ΕΓΚΑΊΝΙΑ
  Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου
  Ώρα 8.30μμ

ΚΈΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΉΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΑΣ ΕΝΝΈΑ
Θησέως 20 & Κολοκοτρώνη, 1ος όροφος,
Σύνταγμα
ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΈΚΘΕΣΗΣ: ΔΕΥΤΈΡΑ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ
– ΣΆΒΒΑΤΟ 22 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ
Ώρες λειτουργίας:
Τρίτη – Σάββατο 14:00 – 22:00

ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ/ PERMANENT RESIDENT

Στην ελληνική μυθολογία, η πιο παλιά αντίληψη για την καταγωγή του ανθρώπου είναι εκείνη, όπου το νερό και το χώμα σχημάτισαν το κορμί του, που φύτρωσε στο έδαφος, σαν ένα βλαστάρι δέντρου. Όμως, κατά τον αστικό τρόπο ζωής, ο άνθρωπος εκτοπίζει το φυσικό του περιβάλλον, ‘τσιμεντάροντας’ το χώμα και αδιαφορώντας για τις συνέπειες των επιλογών του. Η φύση βεβαίως αναγεννιέται, πλην όμως ο περιορισμός που υφίσταται στα ανθρωποκεντρικά περιβάλλοντα, την κάνει άμεσα εξαρτώμενη από την ανθρώπινη διαχείριση του αστικού τοπίου. Τα δέντρα ξεριζώνονται, καίγονται, κόβονται. Άλλως ενσωματώνονται στο αστικό τοπίο, ως αποτέλεσμα της δικής τους προσαρμοστικότητας, αλλά και της εσωτερικής ανάγκης του ανθρώπου για διατήρηση της φύσης του. Όπου δεν υφίσταται η ελάχιστη παρουσία τους, ο κάτοικος της πόλης την επινοεί, ακόμη και με την φαντασία του. Ωστόσο, η ισχυρή παρέμβαση και η ματαιοδοξία ενάντια στο εφήμερο της ανθρώπινης ζωής, οδηγεί τελικά στην εξώθηση του ΔΕΝΤΡΟΥ-ΜΟΝΙΜΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ σε μνήμη φυσικού περιβάλλοντος. Όλες οι φωτογραφίες, προέρχονται από ασπρόμαυρα αρνητικά φιλμ και είναι αργυροτυπίες αρχειακών προδιαγραφών εκτύπωσης.

Η ΝΑΤΆΣΣΑ ΚΟΤΣΆΜΠΑΣΗ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Σπούδασε Γραφικές Τέχνες (1987-1993) και στη συνέχεια Φωτογραφία (1994-1998), στο Τ.Ε.Ι. Αθηνών. Από το 1993 διδάσκει Γραφιστική και Φωτογραφία σε δημόσιες και ιδιωτικές σχολές. Δίδαξε στο τμήμα Φωτογραφίας του Τ.Ε.Ι. Αθηνών το 2002-2005. Φωτογραφίες και κείμενά της έχουν δημοσιευτεί σε βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες και εκθεσιακούς καταλόγους. Παρουσίασε ατομικές εκθέσεις, στο Φωτογραφικό Κέντρο Αθηνών, στην Ένωση Πτυχιούχων της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, στο Ελληνικό Κέντρο Φωτογραφίας, ArTower Agora κ.α. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις, Φωτοσυγκυρία 1998, Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας 1998, Μουσείο φωτογραφίας Θεσσαλονίκης 2001, Kiyosato Museum of Photographic Arts, 2005, κ.ά. Φωτογραφίες της ανήκουν στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης καθώς και του Kiyosato Museum of Photographic Arts, Japan.
www.natassakotsambassi.com
www.ananart.com

Το 3point magazine είναι ένα οριζόντια δομημένο μέσο που πιστεύει ότι η γνώμη όλων έχει αξία και επιδιώκει την έκφρασή της. Επικροτεί τα σχόλια, την κριτική και την ελεύθερη έκφραση των αναγνωστών του επιδιώκοντας την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Σε μια εποχή όμως που ο διάλογος τείνει να γίνεται με όρους ανθρωποφαγίας και απαξίωσης προς πρόσωπα και θεσμούς, το 3point δεν επιθυμεί να συμμετέχει. Για τον λόγο αυτόν σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού, σεξιστικού περιεχομένου θα σβήνονται χωρίς ειδοποίηση του εκφραστή τους.

Ακόμα, το 3point magazine έχει θέσει εαυτόν απέναντι στο φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, σχόλια ανάλογου περιεχομένου θα έχουν την ίδια μοίρα με τα ανωτέρω, τη γνωριμία τους με το "delete".

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του 3point.

[fbcomments width="100%" count="off" num="5"]